LOPOVI PROMAŠILI MESIJA: Strahuje se da je njegova soba bila meta, pošto je igrao protiv Sitija

G. ČVOROVIĆ

01. 10. 2021. u 22:03

BAŠ dok je Lionel Mesi davao prvi gol u dresu PSŽ protiv Sitija, luksuzni pariski hotel "Rojal Monso" u kom i dalje živi sa porodicom, bio je meta napada pljačkaša!

ЛОПОВИ ПРОМАШИЛИ МЕСИЈА: Страхује се да је његова соба била мета, пошто је играо против Ситија

FOTO: EPA

Od stalnog dopisnika iz Pariza

Time se nastavlja neslavna serija pljački, dok su fudbaleri na utakmicama. Srećom po Mesija, ovoga puta nisu uspeli da uđu u prostorije gde je privremeno nastanjen.

Petorica lopova su u hotelu sa pet zvezdica u blizini Jelisejskih polja opljačkali četiri sobe i odeneli vredan nakit i više hiljada evra u gotovini. Upali su preko krova, spustili se fasadom, a zatim ušli preko balkona kroz nezaključana vrata. I pored kamera, za sada nisu identifikovani, jer su bili maskirani. Jednoj žrtvi je odneta ogrlica u vrednosti od 3.500 evra, minđuše od 580 evra i keš u iznosu od 2.500 evra. Sve zajedno, odneto je više od 6.000 evra.

Sve se događalo na spratu iznad Mesijevih. Opravdano se, međutim, sumnja da su baš oni mogli da budu meta, jer je tada tekla utakmica. To ne bi bilo prvi put da su fudbaleri na meti dok su na terenu.

U martu, tokom meča prve francuske lige između PSŽ i Nanta, opljačkan je stan Anhela di Marije. U stanu su bili supruga i deca, ali ništa nisu čuli. Odneti su nakit, satovi i drugi luksuzni proizvodi u vrednosti od pola miliona evra. U istom trenutku, odvijala se i nasilna krađa u kući oca Markinjosa, gde su bile prisustne i fudbalerove dve sestre. Izgleda da su promašili mesto, jer se igračeva kuća nalazi u neposrednoj blizini. U februaru je opljačkan i Ikardi.

Krajem juna, osuđeni su lopovi koji su opljačkali Tijaga Silvu i Čupo-Motinga. Kazne su išle do čak šest godina zatvora, na koliko su osuđeni Mohamed S., čiji je nadimak Mačka i Abdelaziz G. Oni su morali da plate i kaznu od 20.000 evra. Još pet muškaraca kažnjeno je od 1 do 4 godine zatvora uz 5.000 do 15.000 evra. Njih sedmorica u svojim sudskim dosijeima imaju od po 9 do 30 kaznenih presuda. Tom prilikom na uslovnu kaznu zatvora i hiljadu evra osuđena je i jedna devojka.

Uz dvojicu fudbalera, ova grupa čiji su članovi starosti od 27 do 31 godinu, pljačkala je i druge poznate ličnosti, a plen se procenjuje na 4,2 miliona evra. Tijago Silva je opljačkan takođe za vreme utakmice protiv Nanta, ali u decembru 2018, a Čupo-Moting tokom meča protiv Liverpula u novembru iste godine. Plen je bio veći od 500.000 evra.

I pored hapšenja i presuda, pljačke se, ipak, nastavljaju... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!