KUMANOV NOVI ALIBI: Nije ovo Barselona od pre osam godina

Novosti online

21. 09. 2021. u 09:36

FUDBALERI Barselone od starta nove sezone imaju dve pobede i dva remija, a poslednji su zabeležili sinoć protiv Granade (1:1).

КУМАНОВ НОВИ АЛИБИ: Није ово Барселона од пре осам година

FOTO: AP

Katalonci su na svom terenu gubili od 2. minuta utakmice, kada je gol postigao Duarte, pa sve do 90. kada im je Arauho u poslednjim momentima doneo bod protiv tima koji se nalazi na dnu tabele.

Posle teškog poraza od minhenskog Bajerna (3:0) u Ligi šampiona i ovog kiksa u Primeri, španski mediji pišu da su Kumanu odbrojani dani na "Nou Kampu".

Kuman je na teren protiv Granade poslao tim čija je poslednja linija u proseku imala 20 godina, dok je Žerar Pike ušao u igru u 75. minutu sa klupe, a u završnici je pravio društvo Luku de Jongu u napadu. Holanđanin se nakon utakmice branio od kritika, kako zbog rezultata i igre, tako i zbog postave.

- Pa pogledajte nam sastav igrača. To je jedino što smo mogli. Nemamo igrače iz doba tika-take, moramo da igramo sopstvenim stilom. Mislim da smo igrali dobro, a da je ostalo još malo vremena, mogli smo i da pobedimo. Osnovna formacija bila je 4-3-3, kasnije sam pravio izmene u skladu s onim što sam imao na klupi. Nije ovo Barselona od pre osam godina. Tako je, kako je - rekao je Kuman.

Barselona danas nema asove poput Mesija, Ćavija, Inijeste, ali Kuman ne raspolaže ni svim snagama iz aktuelnog kadra, a uputio je i niz kritika na račun rivala.

- Sa Fatijem i Dembeleom bilo bi druačije, jer bismo imali više dubine. Granada nam je oduzela prostor, branila se s mnogo igrača. Barem smo izjednačili, ali šteta je što smo ostali bez dva boda. Ne možemo da budemo zadovoljni bodom protiv Granade. Borili smo se i igrali dobro u drugom poluvremenu, ali od drugog minuta oni su "krali vreme" i to mora da se promeni. Izgubili smo mnogo vremena zbog gluposti, zbog povreda koje nisu bile povrede, sudije moraju to da smanje pre same završnice utakmice - dodao je Holanđanin.

Podsetimo, Kuman je u Barselonu stigao u avgustu 2020. godine, a španski mediji su uvereni da neće još dugo biti na toj poziciji. Kao prvi kandidat za naslednika pominje se selektor Belgije i bivši menadžer Evertona Roberto Martinez, a zajedno sa njim bi u klub kao pomoćnik trebalo da dođe i Tijeri Anri.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati