KARIJERA SRPSKOG GOLMANA VISI O KONCU? Evo šta nakon operacije kaže doktor Ristić!

Novosti online

20. 09. 2021. u 15:35

GOLMAN Radničkog iz Sremske Mitrovice Spasoje Stefanović (28) ostao je za vikend bez bubrega nakon jakog udarca koji je zaradio u 35. minutu utakmice protiv Žarkova u gostima (0:1)

КАРИЈЕРА СРПСКОГ ГОЛМАНА ВИСИ О КОНЦУ? Ево шта након операције каже доктор Ристић!

Foto: Printskrin Youtube/Prva liga Srbije

Nakon strahovitog sudara sa protivničkim igračem ostao je Stefanović bez svesti, a lekarski tim odmah ga je prevezao u Urgentni centar u Beogradu gde je hitno operisan, a tokom procesa mu je odstranjen bubreg. 

Direktor Radničkog otkrio je u kakvom je stanju golman tima iz Mitrovice. 

Ne mora da bude kraj karijere

Doktor Miljko Ristić, bivši direktor Kliničkog centra Srbije i dugogodišnji član zdravstvene komisije FSS, smatra da Stefanovićeva karijera ne mora da bude okončana zbog gubitka bubrega.

- Sreća je što je bubreg parni organ. Kad zdrav čovek ostane bez jednog bubrega, onaj drugi može da preuzme kompletno sve funkcije i da se nastavi neometano sa bavljenjem sportom. Samo ako je drugi bubreg zdrav, onda mladi golman neće biti prinuđen da prekine karijeru - objašnjava Ristić.

- Spasoje se danas oseća dobro i zbog toga je prebačen na nefrologiju sa intenzivne nege. Razgovaram sa njegovim ocem, da ne bismo Spasoja zamarali i da bi mogao da se odmori. Zahvalni smo lekarima koji su odradili odličan posao. Nažalost, morali su da mu odstrane bubreg - rekao je Lacković, a prenosi "Informer".

Direktor kluba otkrio je da Stefanović nije bio žrtva grubog ili nesportskog starta. 

Spasoje Stefanović je u subotu na terenu Žarkova debitovao za Radnički, u koji je došao ovog leta. Prethodno je pola godine branio za jermenski Širak, a u ovoj zemlji igrao je i za Ararat. Tamo je stigao početkom septembra prošle godine iz Sinđelića. 

BONUS VIDEO 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju