ISTORIJSKI MOMENAT Večiti derbi, a "grobari" i "delije" - svi kao jedan

Novosti online

19. 09. 2021. u 18:35

Ne dešava se baš često da se navijači Partizana i Crvene zvezde usaglase oko nečeg, ali ovaj večiti derbi je doneo i jednu takvu scenu.

ИСТОРИЈСКИ МОМЕНАТ Вечити дерби, а гробари и делије - сви као један

Foto: FK Partizan

I to sa pravom.

Uoči 165. prvenstvenog okršaja naša dva najpopularnija kluba, na stadionu u Humskoj zvanični spiker je pozvao sve prisutne da se oda počast nedavno preminuloj legendi naše košarke, Dušanu Dudi Ivkoviću.

Dešavalo se, tokom istorije, da najvatrenije pristalice nekih ovdašnjih klubova ne obrate pažnju na "minut tišine", ili apel da se ne zviždi himni gostujuće reprezentacije, ili da na neki drugi način naruše očekivanu pristojnost, ali ovoga puta - to uopšte nije bio slučaj.

Naprotiv.

Svi prisutni na stadionu, od igrača "večitih" okupljenih oko centra, preko njihovih stručnih štabova i rezervi, do onih na tribinama i u ložama, najpre su aplauzom ispratii poziv spikera FK Partizan da se oda počast Ivkoviću, a onda je usledio potpuni tajac.

Kada su se ti momenti posvećeni sećanju na legendarnog košarkaškog stručnjaka priveli kraju, usledio je novi aplauz.

I onih u crno-belom, čiji je klub čuveni Duda vodio od 1978. do 1980. i osvojio titulu prvaka SFRJ, i onih u crveno-belom, koji su, poput svojih ljutih suparnika po pitanju ko je najbolji klub u Srbiji, odali počast slavnom strategu. I ne čudi: u pitanju je čovek koji je reprezentaciju odveo do svetske titule 1990, triput ju je predvodio s klupe do evropskog zlata, a osvojio kao selektor i olimpijsko i evropsko srebro, te titulu na Univerzijadi. Bio je Duda Ivković i više od toga, svakako.

Otuda i onaj tajac, zajednički, koji je grmeo na sav glas.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024