OKUPLJANJE ORLOVA: Stojković traži najviše!

N. ILjUKIĆ

29. 08. 2021. u 08:54

SRBIJA deli prvo mesto na tabeli svoje kvalifikacione grupe sa Portugalijom i zasad je na pravom putu ka Mundijalu u Kataru sledeće godine. Selektor "orlova" Dragan Stojković okupiće sutra u Staroj Pazovi na početku priprema svoj tim koji pred sobom ima tri ispita u septembarskom ciklusu kvalifikacija.

ОКУПЉАЊЕ ОРЛОВА: Стојковић тражи највише!

FOTO: M. Vukadinović

Prvi od njih je revijalnog, ili prijateljskog karaktera pošto 1. septembra u mađarskom Debrecinu Srbija igra meč za "utisak" protiv Katara, dok će dueli sa Luksemburgom 4. septembra u Beogradu i sa Republikom Irskom 7. biti možda i od presudnog značaja u pohodu naše reprezentacije ka Svetskom prenstvu.

- Naš cilj je poznat. To je Mundijal u Kataru i očekujem od svojih igrača da budu na vrhunskom nivou u utamicama sa Luksemburgom i Republikom Irskom. Poznato je da nam je Portugalija zasad glavni rival u kvalifikacijama i do meča sa njom u Lisabonu ima još mnogo. Znamo da bi on mogao da bude odlučujući za nas, ali samo u slučaju da mi budemo na vrhunskom nivou do tada - podseća Stojković na težak put.

Srbija je propustila Prvenstvo Evrope ovog leta, a za selektora nema dileme da je "orlovima" bilo mesto na ovom velikom događaju.

- Naravno da je nama bilo mesto na tako značajnom turniru. Mi smo svoju priliku propustili protiv Škotske i sada je vreme da se dokaže da ovaj tim zaista vredi. Verujem u svakog igrača koji je na spisku - zaključio je Stojković.

Meč sa Luksemburgom 4. septembra na stadionu "Rajko Mitić" biće poseban za igrače, koji će posle mnogo vremena da igraju pred navijačima, ali i za selektora koji će konačno da debituje pred domaćom publikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA IGRA? Mančester junajted desetkovan pred polufinale FA Kupa