SUDAR LEGENDI NA BRDU: Dejan Stanković i Saša Ilić, nekad rivali na terenu, sada pored njega (FOTO)

Đorđe Samoilović

29. 08. 2021. u 08:36

IGRALI su zajedno u reprezentaciji i jedan protiv drugog, a danas će kao treneri imati prvi od verovatno mnogo budućih okršaja.

СУДАР ЛЕГЕНДИ НА БРДУ: Дејан Станковић и Саша Илић, некад ривали на терену, сада поред њега (ФОТО)

Foto: Nebojsa Parausic

 Dve legende srpskog fudbala i večitih rivala, Dejan Stanković i Saša Ilić, sada na čelu stručnih štabova Crvene zvezde i Čukaričkog, imaće međusobni duel (19.00) na Banovom brdu u poslednjem kolu pred prvi presek stanja i dvonedeljnu pauzu zbog reprezentativnih obaveza.

Foto: Nebojsa Parausic

DUEL Saša Ilić i Dejan Stanković nekada rivali na terenu, a sada pored njega

Stanković i Zvezda su se u petak rano ujutru vratili sa berićetgo gostovanja Klužu u Rumuniji, gde su overili plasman u grupnu fazu Lige Evrope. U drugom uzastopnom prvenstvenom derbiju, posle onog prošle subote sa TSC, imaju priliku da ostvare petu uzastopnu pobedu i ostanu u konkurenciji za vrh tabele posle remije sa startu sezone sa Vojvodinom.

Crveno-beli su u poslednjih 20 dana znatno podigli nivo igre, Stanković je uspeo da konsoliduje sastav posle razočarenja u Tiraspolju i ispadanja od Šerifa, deluje da se fudbaleri srpskog šampiona vraćaju starim pobedničkim navikama. Sudar sa razbuđenim Čukaričkim biće pravi test te teze.

Sa druge strane, Sale Ilić je preuzeo "brđane" u trenutku posle evropskog posrnuća i ubedljivog poraza od Hamarbija (5:1) u kvalifikacijama za Ligu konferencija kada su prokockali beogradskih 3:1. Dušan Đorđević je posle toga smenjen, da bi kormilo preuzeo Ilić i ekipu vratio na pobednički kolosek razigranom partijom (3:0) protiv Radničkog iz Niša.

Kada su u pitanju međusobni susreti u kopačkama dvojice ikona srpskog fudbala sa početka 21. veka, Stanković vodi 3:0 i sve tri pobede je ostvario u "večitim" derbijima. Prošle sezone, Zvezda i Čukarički su odigrali dva susreta i crveno-beli su ostvarili oba trijumfa, a zanimljivo je i da je Stankovićev debi na klupi domaćeg šampiona bio protiv ekipe sa Banovog brda.

ILIĆ: ZNAMO KO NAM JE RIVAL

- Znamo ko nam je rival, ne treba trošiti mnogo reči o kvalitetima Zvezde. Krenuli su vrlo dobro u sezonu, izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, odigrali vrlo dobro oba meča protiv Kluža... Nisu se štedeli ni u revanšu, slavili su i u Rumuniji, sigurno sa velikom dozom samopouzdanja stižu na Banovo brdo. Isto važi i za nas posle pobede u Kragujevcu, svi preduslovi za kvalitetan meč su tu. Na nama je da se suprotstavimo velikom rivalu, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže - rekao je Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)