STANOJEVIĆ PRED SANTA KLARU: Ovo je trenutak da se rizikuje, to ćemo uraditi u ovoj utakmici

Novosti online

25. 08. 2021. u 12:39

PARTIZAN je prvi poraz u sezoni doživeo na Azorskim ostrvima od Santa Klare - 2:1. Trener crno-belih govorio je o revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije, koji se igra sutra od 21 sat u Humskoj.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД САНТА КЛАРУ: Ово је тренутак да се ризикује, то ћемо урадити у овој утакмици

FOTO: FK Partizan

Klub iz Humske sa bilo kojom pobedom većom od jedan gol razlike obezbedio bi plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Stanojević je još jednom apostrofirao publiku i istakao koliko je važna podrška sa tribina koju pruža "12. igrač".

- Svi dobro znamo koliko nam znači ova utakmica. Ući ćemo maksimalno motivisani, spremni smo 100 odsto da uz pomoć naših navijača napravimo prevagu, ostvarimo pobedu i plasiramo se u Evropu - rekao je Stanojević.

Navijače Partizana najviše zanima da li će dva mnogo bitna igrača za tim Saša Zdjelar i Danilo Pantić biti spremni za duel sa portugalskim timom.

Aleksandar Stanojević: Zdjelar i Pantić čine sve da budu spremni za utakmicu

- Zdjelar svim silama pokušava da igra, da uđe u utakmicu. U ovom trenutku je na treningu, čekam taj izveštaj, a po podne će trenirati sa nama. Nadam se da će moći da igra. Isto tako je i sa Pantićem. Dnevno su bili između osam i deset sati na terapijama. Ovo je trenutak da se rizikuje i rizikovaćemo u ovoj utakmici sa njima.

Ponovo je istakao da je teško igrati sa ekipama iz najjačih evropskih liga.

- Sigurno će biti teže jer imaju povoljniji rezultat. Teško je igrati sa ekipama iz jakih liga, da li su najveće ili ove manje. I prošle sezone je Rio Ave ispao na penale od Milana, pa je kasnije ispao iz lige. Svi su veoma slični, jako je takmičenje i daje vam težinu. Drugačije je njihovo takmičenje u odnosu na naše. Sa druge strane, mi smo ekipa koja ima iskustva u Evropi, imamo navijače i neverovatnu energiju koja nas pokreće. Sigurno ćemo igrati drugačije nego u Porgutaliji, otresitije i sigurno će biti drugačija utakmica sada.

FOTO: FK Partizan

Bio je upitan i šta je to prikočilo Partizan u prvoj utakmici?

- Isto što je prikočilo i Sporting i Benfiku tamo. Oni su kvalitetni, a mi nismo bili dovoljno agresivni, pre svega u odbrani. Lako nam je protivnik ulazio u naših 30 metara, uz sve dužno poštovanje. To moramo da promenimo.

Igrači moraju da urade dobar posao na terenu, ali se očekuje i od navijača da budu pravi vetar u leđa Lazaru Markoviću i drugovima.

- Igrali su i oni na velikim gostovanjima, ali ovo je specifično. Mi smo emotivna nacija, navijači nas nose na poseban način, mi to osećamo i sigurno će im biti drugačije nego što su do sada viđali.

Za kraj kratko pitanje - penali?

- Nismo još vežbali penale, ne možemo da stignemo, ali hoćemo. Toliko smo ih vežbali ove godine i nadam se da ćemo biti spremni. Spremamo se za sve - zaključio je Stanojević.

Treba reći da je Partizan u prošloj rundi kvalifikacija eliminisao Soči posle boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju