DRULOVIĆ SE VRATIO NA MESTO USPEHA: Bivši selektor Srbije u Piksijevom stručnom štabu

Novosti online

20. 08. 2021. u 15:58

LjUBINKO Drulović je novi član stručnog štaba A reprezentacije Srbije i saradnik selektora Dragana Stojkovića na putu do Katara 2022.

ДРУЛОВИЋ СЕ ВРАТИО НА МЕСТО УСПЕХА: Бивши селектор Србије у Пиксијевом стручном штабу

FOTO: N. Paraušić

Ljubinko Drulović je prihvatio poziv Dragana Stojkovića Piksija i na taj način se praktično vratio na mesto uspeha, jer je u sistemu Saveza ostvario veliki uspeh kao selektor omladinske reprezentacije sa kojom je 2013. godine u Litvaniji postao prvak Evrope.

Bio je Drulović i vršilac dužnosti selektora Srbije kada je predvodio Orlove na turneji po Južnoj i Srednjoj Americi. U trenerskoj karijeri radio je i u Partizanu.

- Na poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom da budem deo stručnog štaba A tima, rekao je Drulović za sajt FSS.

- Imam ogroman motiv i nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprineti da se ostvari zajednička ambicija, a to je da se državni tim plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Verujem da imamo kvalitet za visoke domete, dobru atmosferu i dobar ambijent, što su uostalom pokazale i dve utakmice u martu, nastavio je Drulović.

- Pred reprezentacijom su novi izazovi i moramo biti maksimalno posvećeni i skoncentrisani. Moramo igračima pružiti što veću podršku kako bi zajedno zabeležili željene rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi nije nepoznat, proveo sam ovde zaista divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam imao zadovoljstvo da postanem prvak Evrope. Još jednom hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i ukazanom poverenju - zaključio je novi član stručnog štaba Dragana Stojkovića.

Srbija kvalifikacije za Mundijal u Kataru nastavlja u septembru kada je očekuju dva duela. Prvi, 4. septembra sa Luksemburgom u Beogradu, a drugi tri dana kasnije u Irskoj. Pre toga će 1. septembra Srbija igrati u Kataru protiv selekcije domaćina Svetskog prvenstva u meču koji nema takmičarski značaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati