MANDIĆ BRILJIRAO I NA DOČEKU: Ova priča nije mogla lepše da se završi, presrećan sam zbog legendi koje su završile karijeru

Novosti online

10. 08. 2021. u 22:33

DUŠAN Mandić je briljirao u bazenu u Tokiju i zajedno sa saigračima vodio Srbiju do zlatne medalje. Takođe, pamte se njegove sjajne izjave koje su obišle planetu.

МАНДИЋ БРИЉИРАО И НА ДОЧЕКУ: Ова прича није могла лепше да се заврши, пресрећан сам због легенди које су завршиле каријеру

Foto: Tanjug/M.M.

Vaterpolisti, ali i svi osvajači medalja su dočekani na balkonu Starog dvora, a Mandić se ponovo obratio naciji.

- Ova priča nije mogla lepše da se završi. Bilo je emotivno, teško, kulminiralo je u meni posle Španije, ali to je sve sport. Presrećan sam zbog ovih legendi koje su završile karijeru, oni su mi bili kao braća, očevi. Preponosan sam, presrećan, mislim da nismo još svesni toga šta smo uradili. Neverovatno, nerealno, presrećan sam - rekao je Mandić.

Opisao je put Srbije do zlata, drugog uzastopnog na najvećoj sportskoj smotri.

- Španci su bili dominantni od početka, kao i Grci. Jedino su oni bili prepoznatljivi tokom cleog prvenstva. Mi smo se malo tražili u grupi, što je prihvatljivo, ali najbitnije da smo se izdigli, verovali smo. Igramo svim srcem za Srbiju, to se vidi.

Foto: Printskrin

Čuvena je priča koja se i danas prepričava kako je Slobodan Nikić dao Mandiću kromir na Igrama u Riju 2016. godine. Ovaj ga je čuvao do kraja takmičenja i ispostavilo se da nam je to donelo sreću.

- U Riju je bio krompir, sad je trebalo da stigne gajba, ali nije je bilo i nema veze, nije strašno. Sad svi na vaterpolo - zaključio je Mandić u izjavi za "RTS".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024