FILMSKA PRIČA DATUNAŠVILIJA: U Gruziji ga prebili šipkom, došao kao sparing partner i na kraju doneo Srbiji medalju!

Novosti online

04. 08. 2021. u 13:52

ZURABI Datunašvili, 29-godišnji Gruzijac Srbiji je doneo šestu medalju, a njegova životna priča ravna je filmskoj.

ФИЛМСКА ПРИЧА ДАТУНАШВИЛИЈА: У Грузији га пребили шипком, дошао као спаринг партнер и на крају донео Србији медаљу!

Foto: AP

Pre dolaska u Srbiju osvojio je za Gruziju tri medalje na evropskim takmičenjima. Dva puta bio je šampion Evrope, jednom je osvojio bronzanu medalju. Nakon incidenta u Tbilisiju preselio se u Srbiju. 

U januaru 2019. godine Gruzijca su tokom jednog takmičenja prebili metalnom šipkom. Odlučio je da više ne predstavlja Gruziju. 

Datunašvili se u finalu prvenstva borio protiv Roberta Koblijašvilija i sudije su za pobednika proglasile vešestrukog prvaka sveta i Evrope.

Mnogi su negodovali zbog ove odluke, jer su smatrali da je pobedu zaslužio Datunašvili. Usledio je verbalni obračun, a čak je i predsednik Rvačkog saveza Gruzije Gega Gegešidze učestvovao u incidentu. 

On je uleteo u gomilu sa metalnom šipkom i udario reprezentativca Datunašvilija u glavu. On je uhapšen, ali je ubrzo i pušten uz plaćenu kaznu, dok je Datunašvili doneo odluku da napusti svoju zemlju.

Datunašvili je nakon incidenta razgovarao sa Mihailom Kadžajom, svojim zemljakom i prijateljem koji je već nastupao pod zastavom Srbije.

- Rekao sam mu da želim da napustim Gruziju. On mi je tad otkrio da bi Srbija možda bila zainteresovana za mene. Kontaktirao me je predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković, i tako sam se našao tu gde sam i sad, rekao je jednom prilikom Zurabi.

Prvobitna ideja bila je da Datunašvili bude sparing partner Nemešu, stvari su se ipak brzo promenile. Odluka se ispostavila ispravnom, doneo je Srbiji tri medalje. 

Na Svetskom kupu u rvanju u Beogradu osvojio je bronzanu medalju, a pre osvajanja bronze na OI trijumfovao je na Evropskom prvenstvu u Varšavi u aprilu ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)