HRABRA ZVEZDA DO REMIJA SA IGRAČEM MANJE: Šerif odoleo na "Marakani" (VIDEO)

A. Ilić

03. 08. 2021. u 22:57 >> 22:57

FUDBALERI Crvene zvezde igraju protiv moldavskog Šerifa prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

ХРАБРА ЗВЕЗДА ДО РЕМИЈА СА ИГРАЧЕМ МАЊЕ: Шериф одолео на Маракани (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

 

FUDBALERI Crvene zvezde remizirali su sa ekipom Šerifa 1:1, iako su tokom većeg dela drugog poluvremena igrali sa igračem manje. To se nije odrazilo na igru domaćeg tima koji je konstantno napadao rivala. 

Već u 11. minutu kombinovali su Katai i  Ivanić, ovaj drugi je u maniru Lionela Mesija petom proigrao momka iz Srbobrana koji je izašao pred Atanasijadisa, koji mu skida loptu sa noge u presudnom trenutku. 

Zvezda je tokom celog prvog poluvremena bila bolji rival. Nisu uspeli fudbaleri Šerifa nijednom ozbiljnije da ugroze Milana Borjana, a ipak su došli do vođstva u 33. minutu. Gelor Kanga je faulirao Kastanjedu ispred šesaesterca, a on šutira i trese mrežu iz slobodnjaka. Fantastično je prebacio "živi zid", Borjan nije imao šansu da zaustavi loptu. 

Lepa prilika za Crvenu zvezdu u 40. minutu. Gelor Kanga je raspalio po lopti, a golman gostiju maksimalnim naporom uspeva da izbaci loptu u korner. 

Samo šest minuta kasnije, u prvom minutu nadoknade Zvezda dolazi do izjednačenja. Dioni u nadoknadi donosi izjednačenje! Ponovo je Kanga centrirao, Atanasijadis loše procenio let lopte, koja se od Žulijena odbila do usamljenog Dionija. Nije mu bilo teško da pogodi metu

Od 58. minuta hendikep za crveno-bele, naivan faul napravio je Gelor Kanga nakon što je pogrešio hteo je da spreči kontru, to mu je obezbedilo put u svlačionicu. 

Napadala je Crvena zvezda i hendikep na terenu nije se osetio do kraja meča, ali pred put u Moldaviju Zvezda može da bude zadovoljna i sa nerešenim ishodom, posebno ako se uzme u obzir da su crveno-beli igrali veći deo drugog poluvremena sa igračem manje. Na kraju 1:1 

 

FK Crvena zvezda - FK Šerif 1:1 (1:1) 
(Dioni 45+1'- Kastanjeda 33')

Stadion Rajko Mitić 

Sudija: Ovidiju Hacegan

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić – Sanogo (Krstičić od 68') – Falko (Ben od 75'), Kanga, Ivanić, Katai – Dioni (Krstović od 56')

Šerif: Atanasijadis – Žulijen (Konstanca od 75'), Dulanto, Arboleda, Kristijano – Til, Ado, Kolovos – Traore, Kastanjeda (Bizjak od 75') - Jansane

KRAJ MEČA

90+4. MINUT - Šutirao je i Krstović kraj gola, nesporna je želja crveno-belih da pobedom odu u Moldaviju

90+3. MINUT - Blokiran je udarac Bena koji je nakon kontre probao da ugrozi Atanasijadisa, ali mu to nije pošlo za rukom. 

90. MINUT - Četiri minuta produžena je utakmica. 

86. MINUT - Sada i Krstičić dobija žuti karton. 

85. MINUT - Dulanto dobija žuti karton, moraće štoper Šerifa opreznije da igra u poslednjih nekoliko minuta. Ben potom probija po desnoj strani, ali nema nikoga unutar šesnaesterca. 

83. MINUT - Ben je umalo ukrao loptu rivalu, tvrdio je da ga je lopta udarila u lice i da je pogrešio sudija pri odluci. 

79. MINUT - Kolovos preti Zvezdi, ali za sada defanzivci crveno-belih drže Grka pod kontrolom. 

75. MINUT - El Fardu Ben ulazi u igru. Bizjak i Konstanca osvežiće tim Šerifa. 

72. MINUT - Žulijen zbog grube igre dobija javnu opomenu. Zvezda ima i dalje kontrolu, ali ne uspeva da je realizuje. Nišiju loptu je na ivici šesnaesterca uzeo Marko Gobeljić, šutirao je preko gola. 

67. MINUT - Iznova prekid po strani, Katai ubacuje u šesnaesterac, a gotovo preslikana situacija koja je viđena nešto ranije. Ivanić je imao udarac iz druge šanse, Možda je mogao da proigra Krstovića, odlučio se za udarac. 

24.433 GLEDALACA na "Marakani" po informaciji zvaničnog spikera. 

64. MINUT - Iznova je blokiran Felipe Falko, pokušava često Italijan sa distance, ali uglavnom biva blokiran ili neprecizan, nije ozbiljnije do sada ugrozio Atanasijadisa. 

62. MINUT - Deveti korner za  Zvezdu, četvrti u drugom poluvremenu. To najbolje govori o pritisku crveno-belih. Ipak, disciplinovano se brani Zvezdin rival. 

60. MINUT - Prekid za Zvezdu po levoj strani na otprilike 30 metara. Katai šalje loptu u šesnaesterac, brane se gosti. 

58. MINUT - IGRAČ MANjE ZA ZVEZDU!  Zvezda u velikom problemu, pogrešio je Gelor Kanga, potom naivno pravi faul kako bi sprečio kontru povukao je rivala sa leđa, a to mu je donelo odlazak u svlačionicu. 

57. MINUT - Veliki pritisak Zvezde u ovim trenucima, nema realizacije. 

55. MINUT - Kanga je ugledao usamljenog Falka, Italijan pokušava da nađe Dionija, a on kasni na loptu, potom Gobeljić proba udarac, ide lopta preko gola. 

54. MINUT  - Falko još jednom preti, ovoga puta lopta odlazi preko gola. 

49. MINUT - Zaboravljen je bio Felipe Falko ispred šesnaesterca Šerifa, tukao je slabijom nogom, Atanasijadis nije imao mnogo problema u pokušaju da ukroti loptu. 

46. MINUT - Nastavljen je meč na stadionu Rajko Mitić. 

FOTO: M. Vukadinović

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 

45+1. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Prva greška odbrane, na odbitak nailazi Dioni, Francuz izjednačuje pred odlazak na poluvreme. 

45. MINUT - Dva minuta igraće se u nadoknadi. 

44. MINUT - Blickrig Zvezde, oprobao je udarac i Katai, odlično se brani tim iz Tiraspolja. 

42. MINUT - Rodić je probao udarac, a Žulijen blokira stopostotnu priliku. Potom iz drugog kornera pokušava i Radovan Pankov, nema opasnosti. 

FOTO: M. Vukadinović

40. MINUT - VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU! Tukao je van šesnaesterca Gelor Kanga, Atanasijadis brani! 

36. MINUT - Pao je sada u šesnaesterac Falko, nema faula, pomalo dramski pokušaj Italijana koji nije prošao kod Ovidije Hacegana. 

33. MINUT - GOL ŠERIF!  Kažnjena je neopreznost Kange, lukavo je Kastanjeda šutirao preko zida, lepo je plasirao loptu za 1:0. 

32. MINUT - Opasnost po Zvezdu. Frank Kastanjeda oboren je ispred šesnaestrca Crvene zvezde od strane Gelora Kange. Upravo Kastanjeca kod lopte.  

30. MINUT - Zvezda igra na potez, kruži lopta oko šesnaesterca Šerifa. 

29. MINUT - Dioni je pokušao ponovo nakon centaršuta Kange, samo korner. 

26. MINUT - Gobeljić pokušava da pronađe Dionija koji pada u šesnaesterac, nema penala. Sa druge strane kontra, a Seku Sanogo dobija žuti karton zbog grubog faula nad Kristijanom. 

FOTO: M. Vukadinović

23. MINUT - opasan napad Šerifa, Ado je poslao loptu do Kastanjede, a on šutira preko gola Borjana. Zvezda ne sme da zaboravlja protivničke igrače u  šesnaestercu, ovoga puta imali su sreće, Kanga je malo zakasnio prilikom pokrivanja. 

20. MINUT - Lepa kombinacija Zvezde. Rodić je ubacio loptu, Dioni propustio Falku, a za korak je zakasnio Italijan. Potom šutira Katai, samo korner. 

17. MINUT - Dioni je probao između dvojice. Loše je zahvatio loptu. Potom oduzima Zvezda loptu, oprobao se i Katai. Ređaju se prilike Crvene zvezde kao na traci. 

FOTO: M. Vukadinović

16. MINUT -  Katai je proigrao Gobeljića, on loše centrira, a lopta završava u nogama Felipea Falka, Italijan šutira preko gola. Nekoliko sekundi Kanga sa preko 40 metara nerezonski odlučuje da oproba udarac. 

11. MINUT - VELIKA PRILIKA ZA ZVEZDU! Katai i Ivanić dobro su kombinovali, a Mirko petom proigrava vezistu iz Srbobrana, Atanasijadis skida loptu Kataiju sa noge. 

7. MINUT - Sada Rodić probija, korner za Zvezdu. Prinuđeni Moldavci da se brane prethodnih par minuta. 

6. MINUT - Ivanić fantastično probija po levoj strani. Međutim, nikoga nije bilo u petercu. 

5. MINUT - Gosti su uputili prvi šut u okvir gola, Borjan je imao lak zadatak pred svojim golom. 

3. MINUT - Otvoren početak meča, Zvezda ima podršku oko 25 hiljada navijača, duel se igra u sjajnoj atmosferi. 

FOTO: Časlav Vuković

1. MINUT - Duel na stadionu Rajko Mitić je počeo. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja