NA REDU SU "AZURI": Da nametnemo našu igru!

Novosti online

03. 08. 2021. u 09:09

TO je Srbija kakvu želimo. Čvrsta u odbrani, ubitačna u napadu. Vaterpolisti su u poslednjem kolu grupe B nadigrali velikog rivala Crnu Goru sa 13:6 (6:1, 2:1, 3:2, 2:2). Filip Filipović i drugovi će se sutra (11.20) u četvrtfinalu sastati sa svetskim prvakom, Italijom.

НА РЕДУ СУ АЗУРИ: Да наметнемо нашу игру!

FOTO: AP

- Ovo je ono čemu težimo. Nismo ni protiv Hrvatske bili toliko loši koliko se čini, ali tada nam je padala koncentracija u odbrani. Sada je odbrana profunkcionisala i najvažnije je da sačuvamo ritam, koncentraciju u nokaut fazi. U četvrtfinale moramo da uđemo iz sve snage, da nametnemo svoju igru, da budemo maksimalno koncentrisani, da se naviknemo na tenziju. Ali, najvažanije je da odbrana bude kao protiv Crne Gore - istakao je Duško Pijetlović.

"Delfinima" protiv "ajkula" nije padalo na pamet da kalkulišu, da namerno izgube, kako bi se za ulazak u polufinale borili sa pobednikom grupe A, Grčkom. Krenuli su izvanredno, brzo su razbili Crnogorce, već u sedmom minutu su vodili sa 5:0. A da je odbrana bila onakva kakvu je želi selektor Dejan Savić, govori podatak da su prvi gol iz igre, ne računajući dva peterca, primili tek u 20. minutu. Istina, strategu Crne Gore Gojkoviću je nedostajao povređeni centar Spaić, ali teško da bi to juče promenilo odnos snaga. Sada je najvažnije da olimpijski pobednici nastave u istom ritmu, jer više popravnog nema.

- Od rezultata nam je bilo važnije da uđemo u ritam, da odigramo dobro odbranu. Neke stvari smo u igri promenili i zadovoljan sam kako je to izgledalo. Ova igra značiće nam puno pred četvrtfinale. Bitni smo mi, da u meč uđemo agresivno, da odbranu odigramo iz sve snage - naglasio je Branislav Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)