VOJVODINA SPREMNA ZA LASK: Najvažnije da igramo na "Karađorđu"

Novosti online

02. 08. 2021. u 16:21

FUDBALERI Vojvodine će u četvrtak, 5. avgusta (19) u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ekipu Lask iz Linca dočekati na „Karađorđu“.

ВОЈВОДИНА СПРЕМНА ЗА ЛАСК: Најважније да играмо на Карађорђу

Foto: J.Grlić

Novosađani su za to dobili saglasnost Uefa, s obzirom na činjenicu da su u procesu renoviranja stadiona i da su ispunili neke od uslova, a sa tim su se složili i predstavnici autrijskog kluba.

Ta vest posebno je obradovala izabranike stratega Slavoljuba Đorđevića i, svakako, navijače.

- Najveći plus nam je što ćemo odigrati meč na našem stadionu jer bismo u svakoj drugoj varijanti bili baš oslabljeni – kaže trener Đorđević čija ekipa je minulog vikenda „preskočila“ prvenstveni susret u Lučanima i dobila na vremenu da se što bolje pripremi za izazov sa predstavnikom austrijskog fudbala.

Uloga favorita je na strani Austrijanaca, pošto je reč o snažnom timu u usponu, pojačanom sa nekoliko internacionalaca. Pored domaćih igrača, „crno- beli“ dres ekipe iz Linca nose Francuzi, Karamoko i Letar, Švajcarac Vajld, Australijanac Holand, Hrvat Filipović, Nemac Boler i Južnokorejac Hong a predvodi ih trener, Dominik Talamer.

Zanimljivo je da će Austrijanci, i pored toga što u svom gradu Lincu igraju na dva stadiona, domaće prvenstvo na „Rajfajzen areni“ a međunarodne mečeve na stadionu „Licer“, Vojvodinu u revanšu, 12. avgusta, dočekati na Vortese stadionu u Klagenfurtu.

AKO eliminišu Lask, fudbaleri Vojvodine će u „plej- ofu“ biti domaćini 19. avgusta poraženom iz duela Galatasaraj - Sent Džonston, koji se odmeravaju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Potrebno je da najpre prođemo Austrijance, pa tek potom da pričamo na tu temu. Iskreno, ni ne razmišljamo o predstavnicima Turske ili Škotske, jer smo fokusirani na dvomeč sa Laskom - kaže Nemanja Čović, kapiten Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri