POZNATA SUDBINA KRISTIJANA ERIKSENA: Italijanski doktor otkrio o statusu legendarnog fudbalera u Seriji A

Novosti online

23. 07. 2021. u 08:53

Potvrđeno je, Kristijan Eriksen će, ako ne izvadi defibrilator morati da ode iz Serije A.

ПОЗНАТА СУДБИНА КРИСТИЈАНА ЕРИКСЕНА: Италијански доктор открио о статусу легендарног фудбалера у Серији А

Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel/POOL

Ono što se pretpostavljalo potvrdio je savez, prema statutu donetom pre pet godina, osobe koje imaju ugrađen ovaj aparat ne mogu profesionalno da se bave fudbalom.

Frančeko Brakonaro koji je član jedne od komisija saveza koje se bave ovim pitanjima je pojasnio da bi vađenje defibrilatora značilo da nema više opasnosti od bolesti i da bi tek tada mogao da igra na Apeninima.

Međutim, u praksi se ovo ne radi nikada, Eriksen je praktično bio u komi i sigurno da lekari neće rizikovati da se ovako nešto ponovo desi.

Defibrilator funkcioniše na nivou prepoznavanja aritmija i srčanog zastoja koji je opasan po život, pa će Eriksen, ako želi da igra morati da to učini na svoju odgovornost u nekoj drugoj ligi. U Engleskoj važe ista pravila, ali u Holandiji gde je nekada igrao, kapiten njegovog bivšeg kluba Dejli Blind igra sa ugrađenim aparatom.

Mnogi kardiolozi koji su preporučili ovakvo rešenje problema (mada se nikada ne može biti siguran), smatraju da bi previše rizikovao nakon onoga što mu se desilo i da, bez obzira što nema istoriju srčanih bolesti u porodici, testovi ne lažu.

Danac je izjavio da će igrati, da mu je tek 29 godina, ali sigurno će morati da prođe još nekoliko meseci oporavka i da se prati stanje.

Najvažnije je da je preživeo, sve, ostalo, pa i profesionalno igranje fudbala je potpuno nebitno.

(Sportske)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri