STRATEG VOJVODINE OPTIMISTA UOČI SUSRETA SA LITVANCIMA: Od svojih igrača Đorđević traži disciplinu i agresivnost

Z. GRUMIĆ

20. 07. 2021. u 18:18

PANEVEŽIS je veoma dobra ekipa sastavljena isključivo od stranaca, među kojima je sedmorica Brazilaca, tako da Vojvodinu očekuje vrlo neugodan protivnik u dvomeču drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu konferencije, izjavio je danas šef stručnog štaba Novosađana Slavoljub Đorđević uoči gostovanja u Litvaniji u četvrtak.

СТРАТЕГ ВОЈВОДИНЕ ОПТИМИСТА УОЧИ СУСРЕТА СА ЛИТВАНЦИМА: Од својих играча Ђорђевић тражи дисциплину и агресивност

FOTO: FK Vojvodina

-To je jedna „legija stranaca“, koja je jako dobra sa loptom i ume da igra fudbal. Panevežis je mlad klub ali pravi ozbiljne rezultate – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare i poručio da se Vojvodina dobro pripremila i da je spremna za duel sa Litvancima.

On je najavio određene izmene u sastavu ekipe ali je napomenuo da sistem igre neće menjati. Dodao je da je  neizvestan nastup Marka Bjekovića, koji je zadobio nezgodnu povredu u utakmici sa Crvenom zvezdom. 

– Treba da budemo disciplinovani, organizovani u odbrani i brzi u tranziciji. Imamo još prostora za napredak i mnogo toga još treba promenimo u igri ali ovo je težak period i  moramo isključivo da idemo na rezultat. Ostalo će doći vremenom. Želim da budemo tim, da budemo agresivni i rezultat neće izostati.

Trener Vojvodine je dodao da litvanski predstavnik ima dosta dobrih strana u igri ali i loših, koje će naša ekipa nastojati maksimalno da iskoristi.

- Nekada igraju sistem 4-2-3-1, nekad 4-4-2. Individualno su jako dobri, znamo svi koliko Brazilci vole da imaju loptu i da su tehnički dominantni. Desno krilo je momak koji je ponikao u Ajaksu a na desnom boku imaju i beka koji je izraziti levak, tako da praktično napadaju kao da imaju dva krila. Doveli su i novog napadača, Grka, koji je fizički snažan.

Đorđević je napomenuo da je Panevežis gledao nekoliko puta u pripremnim utakmicama, da su u Vojvodini tu ekipu dobro analizirali i da se nadaju najboljem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)