DA LI JE VREME ZA DAMU NA KLUPI SUPERLIGAŠA: Lidija je prva žena sa UEFA pro licencom - "neka moj primer bude podstrek"

Tanjug

06. 07. 2021. u 13:42

Selektorka ženske omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Lidija Stojkanović ispisala je istoriju srpskog fudbala kao prva dama trener sa UEFA PRO licencom.

ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ДАМУ НА КЛУПИ СУПЕРЛИГАША: Лидија је прва жена са УЕФА про лиценцом - нека мој пример буде подстрек

FOTO: FSS

Nekadašnja uspešna fudbalerka, kapiten reprezentacije, završila je UEFA PRO kurs u generaciji sa poznatim imenima poput Nikole Žigića, Saše Ilića, Danka Lazovića, Nenada Kovačevića, Aleksandra Lukovića, Marka Pantelića….

- To su imena koja su ostvarila reprezentativne karijere i poseduju ogromno iskustvo kao igrači, radili su sa vrhunskim trenerima i bilo je veliko zadovoljstvo „deliti klupu“ sa njima. Moram da istaknem da sam veoma ponosna i srećna jer sam dobila priliku da pohađam ovaj program. Bio je to veliki izazov za mene, ali želim da se usavršavam u onome što radim. I zahvalna sam Fudbalskom savezu i Trenerskoj organizaciji na ukazanoj prilici, izjavila je Stojkanović za sajt Saveza.

Prema njenim rečima, nada se da će u Srbiji, kao što je već praksa u Evropi, biti što više ženskih trenera sa PRO licencom.

- Nadam se da će se vremenom pogledi i kod nas promeniti. Želim da naglasim da je u Srbiji sve više mladih i perspektivnih devojaka koje žele da se bave trenerskim poslom, zato se nadam da će moj primer biti podstrek i motiv više koleginicama da veruju u sebe i svoj rad. Da se usavršavaju i edukuju, jer samo znanjem i konstantnim usavršavanjem možemo da napredujemo, istakla je Stojkanović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)