KRCAT SAMO "PUŠKAŠ" Objekat u Mađarskoj moći će da ugosti 61.000 navijača

Đ. S.

11. 06. 2021. u 21:27

VIRUS korona je promenio čitav svet u poslednjih godinu i po dana, pa tako i fudbal i sva njegova takmičenja.

КРЦАТ САМО ПУШКАШ Објекат у Мађарској моћи ће да угости 61.000 навијача

FOTO: EPA

Sezona za nama je odigrana pred sablasno praznim stadionima, huk sa tribina su zamenili veštački zvukovi sa razglasa, rasporedi su menjani "ad hok", pozitivni testovi su poput tornada prolazili kroz timove, ali tome je svemu ovog leta, nadamo se došao kraj. I da je na redu novi početak, i to od Evropskog prvenstva, čiji je prvi meč Italija - Turska bio na programu sinoć.

Takmičenje, inicijalno planirano za 2020. (zadržan zvaničan naziv EVRO 2020, iako se igra ove godine), ali pomereno pod naletom pandemije, biće prvi korak ka vraćanju u fudbalsku realnost kakvu novinari, navijači i ljubitelji najpopularnijeg sporta priželjkuju. Tako će recimo, stadioni uglavnom biti popunjeni do pola kapaciteta, osim onog u Mađarskoj, koji nosi naziv "Ferenc Puškaša". Taj objekat će raditi punom parom i moći će da ugosti 61.000 duša.

Za razliku od Mađara, najoprezniji će biti u Glazgovu i Bukureštu, gde će prema poslednjim informacijama samo 25 odsto stolica smeti da bude popunjeno publikom. Svi ostali će funkcionisati u rasponu od 30 do 50 odsto kapaciteta.

Takođe, bitna je činjenica da u mnogim, od 11 zemalja domaćina, neće puštati navijače na svoja zdanja bez negativnog testa, dokaza o vakcinaciji ili imunitetu. To je, na primer, slučaj u Amsterdamu, gde je potreban negativan test prilikom ulaska, dok će u Bukureštu, vakcinisani moći da ulaze bez davanja dokaza o negativnom nalazu na koronu. U ovom momentu, a samo su Baku i Budimpešta otvorili svoje stadione bez ikakvih uslova i puniće kapacitete bez prilaganja bilo kakvih medicinskih nalaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024