NATHO OSTAJE, TRILING ODLAZI Izraelac jedini ubedio sportski sektor da može da nosi igru, kraj za Sumu, Banjaka i Bajebeka

M. BLAŽIĆ

28. 05. 2021. u 10:01

TROFEJI su i ove sezone zaobišli Humsku, a finale Kupa Srbije protiv najvećeg rivala odigrano u utorak na stadionu "Rajko Mitić" je definitivno ogolilo sve probleme koje Aleksandar Stanojević ima u želji da oblikuje tim konkurentan za ravnopravnu borbu sa Crvenom zvezdom na dva domaća fronta i iskorak na evropskoj sceni.

НАТХО ОСТАЈЕ, ТРИЛИНГ ОДЛАЗИ Израелац једини убедио спортски сектор да може да носи игру, крај за Суму, Бањака и Бајебека

FOTO: M. Vukadinović

Ono što je svima koji prate Partizan postalo kristalno jasno i zapečaćeno posle bledog izdanja u finalu Kupa je da crno-bele očekuje ozbiljna rekonstrukcija tima tokom letnje pauze. Prvi na udaru će se nesumnjivo naći Miloš Jojić i Lazar Marković, pošto u većim utakmicama ne samo da nisu pravili razliku, već su često bili najslabije karike Stanojevićevog tima.

POVLAŠĆENI

RADOVALI su se u sredu uveče fudbaleri Viljareala prvom peharu u klupskoj istoriji izborenom pobedom nad Mančester junajtedom u finalu Lige Evrope, a razlog za radost imao je i Partizan. Trijumf Emerijevog tima je "pogurao" crno-bele iznad crte, među nosioce, na poslednjem stepeniku pred grupnu fazu Lige konferencije, u plej-ofu.

Iskusni krilni ofanzivac je po "suvoj" statistici imao najbolju sezonu u karijeri kada je u pitanju golgeterski učinak, ali definitivno ni u jednom trenutku nije predstavljao "pogonsko gorivo" tima. Jojić se sa druge strane vratio u Partizan sa sećanjem na gol u derbiju kojim je doneo titulu 2013, a očajnu sezonu je završio sa upečatljivim sećanjima na napravljen penal u prvom derbiju i promašen u finalu Kupa Srbije.

Posebno će biti interesantno kako će se Stanojević i sportski sektor ophoditi prema fudbalerima "iz uvoza" koji su u tek završenoj sezoni imali osetno slabiji efekat na igru Partizana u odnosu na prethodnu. Ono što je sasvim izvesno je da status iskusnog Izraelca Bibarsa Natha nije sporan i da će on napustiti crno-bele samo u slučaju ponude koja bi raspametila i igrača i klub. Francuz Žan Kristof Bajebek je sam sebi potpisao otkaz još početkom drugog dela sezone svojom ležernošću, nezainteresovanošću i pre svega zbog čestog povređivanja.

Kamerunac Frenk "Maki" Banjak je bio na izlaznim vratima već duži period, jer ga Stanojević nije video u svojim vizijama, a kad je u utorak odbio da u produžetku uđe sa klupe i zameni Uroševića otklonjena je i poslednja dilema ako je uopšte postojala. Poslednji, uz Natha i najkorisniji stranac, Sejduba Suma je potrošio mnogo kredita kod trenera "biranjem" utakmica i izvesno je da će u Partizanu učiniti sve da dođe do prekida saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Jasno je da će sportski sektor morati da uradi najviše na ojačanju ofanzivnog dela tima i to što pre, s obzirom na to da kvalifikacije Ligu konferencije počinju 22. jula, a brza reakcija se očekuje i na angažovanju centralnog defanzivca imajući u vidu da se Svetozar Marković vraća u Olimpijakos pošto jesenas sa Grcima nije dogovorena opcija otkupa.

PTUJ BAZA ZA PRIPREME

PARTIZAN počinje pripreme za novu sezonu 14. juna i prvih deset dana rada će obaviti u Beogradu. Selidba u Sloveniju sledi 24.juna gde će crno-beli boraviti do 9.jula. Baza će ovog leta biti Ptuj na mestu gde je Miroslav Đukić pripremao svoje izabranike u sezoni kada je "valjak" obezbedio proleće u Ligi Evrope, obezbedivši drugu fazu takmičenja kolo pre kraja u grupi sa Dinamom iz Kijeva, Jang Bojsom i Skenderbegom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba