DOK ČEKAMO DERBI: Deset najlepših golova sa svetkovine srpskog fudbala (FOTO)

A. Ilić

25. 05. 2021. u 12:20

FUDBALSKA Srbija danas stoji, željno se isčekuje 19 časova kada će početi finale Kupa Srbije, odnosno derbi između Partizana i Crvene zvezde.

ДОК ЧЕКАМО ДЕРБИ: Десет најлепших голова са светковине српског фудбала (ФОТО)

FOTO: Arhiva novosti

Poslednji duel ova dva rivala rešio je Mirko Ivanić jedinim golom. Taj meč je arhiviran i dolazi Kup Srbije, takmičenje u kome Partizan ima znatno više uspeha. 

Uostalom, Partizan je poslednjih godina odigrao sedam uzastopnih finala, a četiri puta je podigao trofej, pa je i istorija na njihovoj strani Topčiderskog brda. 

Nadamo se obilju lepih i atraktivnih poteza uz divne golove, a dok čekamo početak meča prisećamo se nekih od najlepših golova na mečevima Partizana i Crvene zvezde. 

  • Antonio Rukavina (130. derbi)

Derbi odigran na stadionu Partizana 5. aprila 2007. godine završen je bez pobednika (1:1). Prelep pogodak za Partizan postigao je Antonio Rukavina. 

  • Miloš Jojić (144. derbi) 

Još jedan duel Zvezde i Partizana koji je ukrasio prelepi pogodak. Bio je deo Miloša Jojića u 89. minutu, Partizan je slavio 1:0. 

  • Nikola Drinčić (147. derbi) 

Partizan je gostovao Crvenoj zvezdi. Jedini gol na meču bio je delo Nikole Drinčića. On je sa ivice šesnaesterca raspalio projektil za veliku radost navijača. 

  • Đorđe Tomić (111. derbi)

Partizan je u ovom derbiju slavio sa 2:1, a prvi gol na meču postigao je Tomić. 

  • Almami Moreira (135. večiti derbi)

Postigao je gol za izjednačenje u petom minutu nadoknade 135. večitog derbija. Davne 2009. godine meč na stadionu Partizana završen je rezultatom 1:1. 

  • Kadu (142. derbi)

Kadu je postigao gol koji i danas mnogo boli navijače Partizana. Brazilac je u zaustavnom vremenu uspeo da crveno-belima donese sva tri boda. Partizan - Crvena zvezda 0:1. 

  • Hugo Vieira (149. derbi) 

Meč odigran 12. septebra 2015. godine jedan je od najefikasnijih derbija u skorijem periodu. Crvena zvezda slavila je 3:1, a jedan od dva pogotka koja je postigao Kadu vidite u nastavku. 

Marko Perović (125. derbi) 

Crveno-beli su slavili sa 2:0, a posebno interesantan gol je postigao Marko Perović. Kontru je “izgurao” sam i mrežu zatresao u 90. minutu!

  • Nebojša Krupniković (99. derbi) 

Nebojša Krupniković je na 99. "večitom derbiju" odigranom na stadionu u Humskoj 18. marta 1995. godine postigao jedan od najlepših golova u mečevima Crvene zvezde i Partizana. Igrao se 16. minut, kada je Darko Kovačević poslao centaršut sa leve strane, a Nebojša Krupniković sa ivice peterca makazicama, na maestralan način savladao golmana Partizana Gorana Pandurovića. Duel igran 1995. godine je završen rezultatom 2:2. 

  • Dragan Stojković Piksi (81. derbi) 

Duel igran 6. septembra 1987. godine, Partizan i Crvena Zvezda su na stadionu "JNA" odigrali 81. "Večiti derbi" na kome su “Crveno-beli” slavili sa 3:2

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)