"PADOBRANAC" BIO NA NIŠANU SNAJPERISTA: Da se radilo o terorističkom napadu, platio bi to životom (VIDEO)

Novosti online

16. 06. 2021. u 21:15

NEREALNE scene sa utakmice Nemačka - Francuska, kad je ekstremista Grinpisa upao paraglajderom na minhensku alijans arenu mogle su d imaju krvav epilog. Ne samo što je paraglajder ozbiljno povredio dvoje gledalaca a prethodno i presekao kabal koji nosi krovnu kameru, nego je i on sam bio u opasnosti da ga "skinu" snajperisti bavarske policije!

ПАДОБРАНАЦ БИО НА НИШАНУ СНАЈПЕРИСТА:  Да се радило о терористичком нападу, платио би то животом (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

- Snajperisti su ga već imali na nišanu - rekao je ministar unutrašnjih poslova Bavarske i dodao:

- Da je policija utvrdila da se radi o terorističkom napadu, platio bi to životom!

Aktivista je nameravao da preleti stadion i spusti na teren loptu sa natpisom "Prekinite upotrebu nafte" ali je prišao previše blizu i presekao kablove po kojima klizi krovna kamera. Zog toga je izgubio kontrolu i umalo pogazio neke gledaoce na nižim delovima tribina, a polomljeni delovi konstrukcije ozledili su najmanje dvoje ljudi koji su prijavili povrede.

Paraglajder je na kraju sleteo na travu u trenutku zagrevanja ekipa, a 38-godišnji Nemac, koji je prošao bez ozleda, potom je priveden.

Pušten je u sredu ali tek pošto je protiv njega podignuta tužba zbog “ozleđivanja osoba, pretnje vazuhoplovom” i drugih “prekršaja vazduhoplovnih propisa koji strogo ograničavaju mogućnosti preleta - navedeno je u saopštenju policije.

UEFA je osudila “nepromišljen čin”, a DFB ocenio je tu akciju “neprihvatljivom”.

Oglasio se i selektor Francuske Didije Dešan koga je ceo slučaj podsetio na porodičnu tragediju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)