PONOVO NAPADA: Jelena Karleuša objašnjava zašto je pasulj bolji od bifteka

Novosti online

19. 05. 2021. u 18:42

PEVAČICA Jelena Karleuša već nekoliko godina propagira vegetarijanstvo, i to neprestano ističe na društvenim mrežama, apelujući na ljude da prestanu da ubijaju i jedu životinje.

ПОНОВО НАПАДА: Јелена Карлеуша објашњава зашто је пасуљ бољи од бифтека

Foto: Instagram

To je učinila i sada, u nekoliko storija koje je objavila na Instagramu.

- 2021. je, a ljudima i dalje treba da se objašnjava da jesti leš preklane bespomoćne životinje nije zdravo. Pored toga što je bizarno, odvratno, nepotrebno i okrutno - počela je Jelena.

Foto: Pritnskrin Instagram

- Za svakog mesoždera koji tvrdi kako mu trebaju proteini u ishrani, 100 grama pasulja ima više proteina, kalcijuma i magnezijuma od 100 grama bifteka. Biftek je izmišljena reč za parče leša teleta... da lepše zvuči. I da, za razliku od mesa/leša, pasulj ima nula holesterola. I da - pasulj je jeftiniji od bifteka - nastavila je.

- Najgore mi je kada ljudi kažu: "Životinje postoje da bi ih mi pojeli. Mi ih zato gajimo". Ako već opravdavate ubijanje i to što nemate milosti, bar smislite pametniji izgovor. Čak i ono "nije mi žao jer je ukusno", zvuči malo logičnije. Logičnije da si nemilosrdno, bezosećajno, go*** bez mozga - napisala je Jelena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)