DONIRAO ŠAHOVSKE GARNITURE ZA OSUĐENE: Aleksandar Srećković Kubura u KPZ "Padinska Skela"

V.N.

29. 04. 2021. u 23:14

GLUMAC Aleksandar Srećković Kubura, koji je predsednik Upravnog odbora Šahovskog kluba Crvena zvezda, donirao je juče Kazneno-popravnom zavodu "Padinska skela" u Beogradu, 17 šahovskih garnitura koje će biti na raspolaganju osuđenicima.

ДОНИРАО ШАХОВСКЕ ГАРНИТУРЕ ЗА ОСУЂЕНЕ: Александар Срећковић Кубура у КПЗ Падинска Скела

Foto Sahklubcrvenazvezda.rs

Srećković je u razgovoru sa rukovodstvom zavoda izrazio zadovoljstvo što klub može da približi svet šaha ljudima koji tu izdržavaju kaznu. Upravnik zavoda Vladimir Bukvić zahvalio je na donaciji koja će, kako je dodao, dopuniti kulturni i sportski sadržaji u KPZ.

Dogovoren je i dolazak šahovskih velemajstora koji bi igrali takozvanu simultanku sa osuđenicima, a Srećković je poželeo da organizuje pozorišnu predstavu za osuđene. Inače, u "Padinskoj skeli" redovno se organizuju sportski turniri u šahu, malom fudbalu, stonom tenisu, odbojci...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi