DONIRAO ŠAHOVSKE GARNITURE ZA OSUĐENE: Aleksandar Srećković Kubura u KPZ "Padinska Skela"

V.N.

29. 04. 2021. u 23:14

GLUMAC Aleksandar Srećković Kubura, koji je predsednik Upravnog odbora Šahovskog kluba Crvena zvezda, donirao je juče Kazneno-popravnom zavodu "Padinska skela" u Beogradu, 17 šahovskih garnitura koje će biti na raspolaganju osuđenicima.

ДОНИРАО ШАХОВСКЕ ГАРНИТУРЕ ЗА ОСУЂЕНЕ: Александар Срећковић Кубура у КПЗ Падинска Скела

Foto Sahklubcrvenazvezda.rs

Srećković je u razgovoru sa rukovodstvom zavoda izrazio zadovoljstvo što klub može da približi svet šaha ljudima koji tu izdržavaju kaznu. Upravnik zavoda Vladimir Bukvić zahvalio je na donaciji koja će, kako je dodao, dopuniti kulturni i sportski sadržaji u KPZ.

Dogovoren je i dolazak šahovskih velemajstora koji bi igrali takozvanu simultanku sa osuđenicima, a Srećković je poželeo da organizuje pozorišnu predstavu za osuđene. Inače, u "Padinskoj skeli" redovno se organizuju sportski turniri u šahu, malom fudbalu, stonom tenisu, odbojci...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni