JELENA VELJAČA PROGOVORILA O SLUČAJU LEČIĆ-ŠTAJNFELD: Zgrožena sam, Danijeli šaljem podršku i zagrljaj!

Novosti online

24. 03. 2021. u 16:17

NAKON što je glumica Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića za silovanje, mnoge kolege su se oglasile, pružajući joj podršku.

ЈЕЛЕНА ВЕЉАЧА ПРОГОВОРИЛА О СЛУЧАЈУ ЛЕЧИЋ-ШТАЈНФЕЛД: Згрожена сам, Данијели шаљем подршку и загрљај!

Jelena Veljača/Foto ATA

Veljača u čijoj seriji je igrao Lečić koji je u središtu javnosti zbog navodnog silovanja Danijele Štajnfeld, istakla je za hrvatske medije da je zgrožena

Hrvatska glumica i scenaristkinja Jelena Veljača (39) poznata je i kao aktivistkinja za prava žena i zaštitu od nasilja poslala je najpre poruku podrške Danijeli na Instagramu uz opis:

- Ovako izgleda prava heroina. Hvala ti - napisala je Veljača.

Zatim je za Slobodnu Dalmaciju prokomentarisala optužbe protiv Lečića, koji je igrao u seriji "Pogrešan čovjek" čija je autorka upravo Veljača.


- Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči da progovori, kad god i kako god. Zgrožena sam kao deo glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu poverenja koja postoji među nama koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cela naša zajednica duboko je traumatizovana svim ispovestima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i #nisamtražila grupe - rekla je i dodala:


- Da sam znala za konkretan slučaj, svakako da bi moje producentske odluke bile drugačije. Moja iskustva s B.L. su trenutno sasvim nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem podršku i zagrljaj. To što je uradila je neopisivo teško i neopisivo hrabro. Na celom društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regiona je da joj pruži poverenje i podršku jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili izvan njega - poručuje Jelena Veljača.

Podsetimo, Danijela je izjavila je da ju je 2012. godine silovao kolega i prijatelj Branislav Lečić.

- Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić u maju 2012. godine. Nakon četiri dana glumili smo u predstavi. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se dogoditi. Morate razumeti to stanje, rekla je u intervjuu za Insajder dodavši kako ju je Lečić jedne večeri automobilom odveo na nepoznato mesto i silovao.

- Mučio me je i silovao. Ja sam govorila 'ne', neprestano, dok sam god mogla. To je bilo mučenje - psihološko, emotivno, fizičko i seksualno, kaže Danijela i dodaje da je sve vreme ridala i plakala. Priznaje da nije mogla niti zamisliti da će joj se tako nešto dogoditi jer je u Lečića imala beskrajno poverenje.


Branislav Lečić se nekoliko puta obratio javnosti povodom optužbi.

- Poštujem zakone ove države i državu kojoj pripadam, zato ću kasnije da pričam u javnosti. Nema suđenja prvo u medijima, pa onda u tužilaštvu.

Naravno, tužilaštvu stojim na raspolaganju, i to što pre. Isto tako, uvek sam spreman i za poligraf, u svako doba dana i noći. Reč je o odbrani moje ličnosti i koncepta sveta, jer ovo je atak na moj pogled na svet. Ja nikada nisam bio agresivan ni prema jednoj ženi. Naprotiv - rekao je glumac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima