UMRO BANI VEJLER: Odlazak poslednjeg originalnog člana čuvene rege grupe

V.N.

03. 03. 2021. u 23:19

BANI Vejler, poslednji originalni član rege grupe "Vejlersi", u kojoj su bili njegov prijatelj iz detinjstva Bob Marli i Piter Toš, preminuo je u utorak u bolnici u Kingstonu na Jamajci, u 73. godini, gde je bio od jula, nakon moždanog udara.

УМРО БАНИ ВЕЈЛЕР: Одлазак последњег оригиналног члана чувене реге групе

Foto AP

"Vejlersi" su svetsku slavu stekli klasicima Simmer down i Stir it up, pre nego što ih je Bani napustio 1974. i nastavio solo karijeru.

Premijer Jamajke Endrju Holnes rekao je da je Vejlereva smrt veliki gubitak za Jamajku i rege.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POZNATA SRPSKA VODITELJKA PRONAĐENA MRTVA