LEONARDO DIKAPRIO O REKAMA BIH: Uspešno spasavanje plavog srca Evrope

Tanjug

11. 12. 2020. u 01:03

SLAVNI američki glumac Leonardo Dikaprio ponovo se oglasio o rekama u BiH, ocenivši da su, otkako je Vlada Federacije BiH donela odluku o prestanku subvencionisanja izgradnje malih hidroelektrana, na korak bliže spasavanju "plavog srca Evrope".

ЛЕОНАРДО ДИКАПРИО О РЕКАМА БИХ: Успешно спасавање плавог срца Европе

Foto Depositphotos

Kako je Dikaprio napisao na društvenim mrežama, novi podzakonski akt u FBiH je prvi korak ka zaštiti hiljada kilometara divljih reka, ljudi i životinja koji zavise od ovih plovnih puteva, prenosi portal Kliks.

- Ovo bi takođe moglo da pomogne stvaranju presedana širom Balkana za zaštitu poslednjih evropskih divljih reka - napisao je slavni glumac.

On se osvrnuo i na izjavu Vesa Zehresta, direktora organizacije Global Wildlife Conservation za očuvanje divljih životinja, koji je istakao kako je nadahnuće videti koliko je angažovani lokalni ekološki aktivizam u BiH podstakao široko protivljenje pogubnoj praksi izgradnje malih hidroelektrana.

- Sada je od velikog značaja da FBiH ispuni obećanje koje je dala, ne samo svojim ljudima, već i građanima sveta, koji žele da zaštite reke Balkana ili evropskog plavog srca - izjava je Zehresta na koju je podsetio poznati glumac i borac za zaštitu okoline Dikaprio.

Portal podseća da je Vlada FBiH 26. novembra donela odluku da od 2021. godine više neće pružati subvencije koje podržavaju izgradnju malih hidroelektrana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)