REKA BEZBEDNA 30 DANA: Stanovnici Rečna postigli dogovor sa koncesionarom

I. D. S.

13. 10. 2020. u 11:54

MEŠTANI Rečina dogovorili su se sa koncesionarom "Hidro lodžistiks" o obustavljanju svih radova na gradnji male hidroelektrane Skrbuša u mestu Rečina na mesec dana, nakon što su u nedelju blokirali put prema reci i mašinskom postrojenju hidroelektrane.

РЕКА БЕЗБЕДНА 30 ДАНА: Становници Речна постигли договор са концесионаром

Foto Jutjub

Vlasnici imanja i aktivisti postigli su dogovor sa predstavnicima kompanije, koja je dobila koncesije nad rekom Skrbuša, da se na mesec dana obustave svi radovi na gradnji male hidroelektrane. To je potvrdio i meštanin Vasilije Ivanović koji je bio na sastanku sa investitorima, te kazao da će u tom periodu pokušati da nađu zajednički stav, ali i da će meštani posmatrati situaciju na terenu.

- Investitor je dao reč da neće ništa početi da radi, mi smo dali reč da će prestati blokade. To je test i naše i njihove reči - poručio je Ivanović.

Ranije je došlo do rasprave između vlasnika imanja u Rečinama, koji su za, odnosno protiv gradnje mHE, a predstavnici obe grupe meštana su se na poziv izvršnog direktora "Hidro lodžistiks" Slavena Burzanovića tada udaljili sa mesta protesta kako bi razgovarali.

Meštani Rečina su u nedelju ujutru blokirali put prema mašinskom postrojenju mini-hidroelektrane i poručili da neće odustati bez obzira na pritiske, navodeći da imaju sve veću podršku i domaće i međunarodne javnosti.

NVO Euromost pozvala je investitore koji "napadaju reke na severu Crne Gore", da se odmah povuku sa severa i ne izazivaju sukobe, te poručila da će na svaku prvokaciju biti odgovoreno.

- Očigledno je današnji pokušaj okupljanja investitora u Rečinama sa svojim plaćenicima pokušaj izazivanja incidenata koji mogu izazvati nesagledive posledice i po živote ljudi. Zato pozivamo nadležne institucije da obezbede sve skupove građana i ekoloških aktivista u Rečinama kod Kolašina, gde građani i ekološki aktivisti brane ovu reku od uništavanja, shodno Ustavu Crne Gore - kazali su iz NVO Euromost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!