GITARA SA MASKOM I BELIM LUKOM: Virus korona je pomerio ali ne i zaustavio Festival akustičarske muzike u Sivcu

Z. Rajić

06. 12. 2020. u 17:18

U TOKU je izbor kompozicija prispelih na konkurs za učešće na Festivalu akustičarske muzike u Sivcu (FAMUS), najstarijem te vrste u Srbiji i prvom takvom u bivšoj SFRJ, u kojoj je osnovan 1977. godine.

ГИТАРА СА МАСКОМ И БЕЛИМ ЛУКОМ: Вирус корона је померио али не и зауставио Фестивал акустичарске музике у Сивцу

Foto Z. R.

FAMUS se tradicionalno održavao poslednje subote u novembru, a ove godine korona ga je samo pomerila, ali ne i zaustavila. Sprečila je i da se odvija pred fanovima u sivačkom Domu kulture, ali će polovinom decembra moći da ga prati mnogo više publike putem "Jutjuba". Neće izostati ni uzbudljivo glasanje, ni dodela nagrada.

- Bob Dilan je davnih godina pevao "Pašće teška kiša" - kaže osnivač i umetnički direktor sivačkog festivala Maksim Mudrinić. - Kišobrani ne pomažu, ali se čuvamo maskama, fizičkom distancom, sapunom, cinkom, belim lukom... Eto, u ovom vremenu, kritičnom po zdravlje, odlučili smo da se FAMUS ne prekine, i da ga održimo onlajn.

Iako je FAMUS napunio 43 godine, biće ove jeseni održan 36. put. Pauzirao je nekoliko godina zbog rata na prostorima bivše države, a jedno vreme i zato što se organizatorima učinilo da je izgubio bitku sa komercijalnim električnim zvukom. Festival se od početka održava pod geslom "U ime muzike, ljubavi i prijateljstva", sa idejom da pruži podstrek mladim neafirmisanim stvaraocima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)