MIŠA ALEKSIĆ IMA KORONU: Basista kultnog benda "Riblja čorba" hospitalizovan u KBC "Bežanijska Kosa"

Vesna PANTELIĆ

14. 11. 2020. u 22:22

МИША АЛЕКСИЋ ИМА КОРОНУ: Басиста култног бенда Рибља чорба хоспитализован у КБЦ Бежанијска Коса

Foto V. Danilov

BAS gitarista rok grupe "Riblja čorba" Miša Aleksić (67) zaražen je virusom korona i u petak je smešten u Kliničko-bolnički centar "Bežanijska kosa".

Tamo je smešten posle nekoliko dana samoizolacije kod kuće, na insistiranje i urgiranje menadžera Baneta Obradovića, koji je proletos i sam preležao kovid 19.

- Bio sam pozitivan na PCR testu i dva-tri dana sam bio kod kuće, misleći da će mi biti bolje uz vitamine i adekvatnu ishranu - kaže za "Novosti" Miša Aleksić. - Međutim, dobio sam visoku temperaturu koja nije htela da spadne ispod 39 stepeni, a skener pluća pokazao je da imam pneumoniju, zbog čega sam sada na bolničkom lečenju. Upala pluća je najopasnija kod korone.

Aleksić nam kaže da se oseća dobro, mada je telefonski razgovor za naš list često prekidao kašalj. O osoblju KBC "Bežanijska kosa" ima samo reči hvale:

- Osoblje je divno, sve medicinske sestre i doktori su ljubazni prema svakom pacijentu. Evo, baš mi je malopre jedna sestra ponudila duplu večeru.

Na naše pitanje treba li mu šta, Miša se zahvalio i odgovorio da ne treba, jer će mu već ujutru doturiti preko ograde papuče, pižamu, pribor za brijanje, neku knjigu...

- Počeo sam da primam terapiju - dodaje Aleksić. - Iskreno se nadam da ću ovde ostati 10 do 15 dana, a onda biti pušten kući. Međutim, reč lekara je presudna.

Miša Aleksić je do nedavno bio vrlo aktivan, kao predsednik Upravnog odbora Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike. Krajem oktobra se, zajedno sa ostalim članovima "Riblje čorbe" (osim frontmena Bore Đorđevića koji živi u LJubljani), pojavio na trećoj dodeli godišnjih nagrada GODUM, kada su "srpski Stonsi", kako obožavaoci zovu "Čorbu", primili nagradu za rok grupu 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)