MIRA BANJAC: Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe

Novosti online

08. 11. 2020. u 22:49

KADA se pomene ime Mire Banjac niko ne ostaje ravnodušan, čuvena glumica je osvojila publiku svojom harizmom i talentom!

МИРА БАЊАЦ: Јаукала сам београдским улицама, била сам на ивици да дигнем руку на себе

Foto V. Danilov

Mira pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950. godine. Za vreme Drugog svetskog rata bila je godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi.

Detinjstva se nerado seća. Nikada se ne bi vratila u to vreme. Život je nije mazio, ali Mira, nikada nije odustajala. Koračala je kroz život uzdignute glave.

– Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dete. Bila sam, eto, neko biće. Drugo, živela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovde kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lepa devojka – prisetila se ranije Mira Banjac.

Mira Banjac je u jednom kriznom momentu razmišljala da sebi oduzme život.

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel "Metropol", naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole - rekla je Mira Banjac i dodala:

- U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila! - rekla je tada Mira.

(Pulsonline)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna