KONERI JE IMAO ČVRST STAV O KOSOVU: Dobijao pretnje smrću ali nije odustajao - "Kosovo mora ostati u Srbiji"

Novosti online

31. 10. 2020. u 14:08

BRITANSKA glumačka legenda Šon Koneri, nakon proglašenja nezavisnosti takozvane države Kosovo bio je izrazito negativno raspoložen.

КОНЕРИ ЈЕ ИМАО ЧВРСТ СТАВ О КОСОВУ:  Добијао претње смрћу али није одустајао - Косово мора остати у Србији

Foto: EPA

Glumac je tako nekoliko puta prekidao novinare sa njihovim pitanjima o filmovima u kojima je radio, i prebacivao bi temu na problem nezavisnosti Kosova.

Jednom prilikom Koneri je rekao da Kosovo doživljava kao svoju rodnu Škotsku, i da ne vidi zbog čega bi Kosovo imalo mogućnost da se otcepi, a mnoge druge pokrajine u svetu ne mogu.

- Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno -rekao je on na jednoj konferenciji za novinare.

Zbog ove tvrdnje glumac je redovno dobijao pretnje smrću, ali nije odustao od nje.

Proslavljeni škotski glumac preminuo je danas u 90 godini života.

(Kurir/Frankfurtske vesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SLOBODA ZAVRŠILA NA INFUZIJI: Glumica se oglasila iz bolnice - evo u kakvom je stanju (FOTO)