UČESTVUJE I SRBIJA: Za Evrosong 2021. prijavljena 41 zemlja

Tanjug

26. 10. 2020. u 22:48

EVROPSKA radiodifuzna unija (EBU) saopštila je danas da je učešće na „Pesmi Evrovizije“, koja bi sledeće godine trebalo da bude održana u holandskom gradu Roterdamu, potvrdila 41 zemlja, među kojima je i Srbija.

УЧЕСТВУЈЕ И СРБИЈА: За Евросонг 2021. пријављена 41 земља

Foto: Printskrin

Učešće na takmičenju sledeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.

Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donela odluku da se organizacija „Evrosonga“ sledeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine.

„Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku ''Pesme Evrovizije''“, rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.

Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje „Pesme Evrovizije“ sledeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku lestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posetilaca.

Osim Srbije, na takmičenju će učestvovati Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)