PRED NAMA JE HUMORISTIČKA SERIJA "ZLATNI DANI": Lale i Maca kao Romeo i Julija

J. BANjANIN

22. 08. 2020. u 12:30

NOVA humoristička serija "Zlatni dani", po tekstu jednog od naših najvećih dramskih pisaca, Gordana Mihića (1938-2019), snima se u Beogradu od početka ove sedmice i tako će biti naredna četiri meseca.

ПРЕД НАМА ЈЕ ХУМОРИСТИЧКА СЕРИЈА ЗЛАТНИ ДАНИ: Лале и Маца као Ромео и Јулија

Foto: J. Simonović

Producenti serije su RTV Pink i "Telekom Srbija", a izvršni producent Anita Todorović i Nina Radulović ispred kuće Stella producton. Režiju prve sezone, od 30 epizoda, potpisuje Marko Sopić, a premijera je planirana na Pinku već 31. oktobra.

- Deluje da je taj datum veoma blizu, ali izvodljivo je do tada sve uraditi jer su već uključeni montažeri i odmah posle snimajućeg dana počinje post-produkcija - ističe, za "TV novosti", Sopić i dodaje da je imao sreću da ranije učestvuje u izradi projekta koje je pisao Gordan Mihić. - Bio sam pomoćnik režije Darku Bajiću na filmu "Bićemo prvaci sveta". Mihić daje izvrsnu osnovu i precizne dijaloge iz kojih se svašta može stvoriti, samo treba naći ključ za čitanje.

Radnja, smeštena u današnji Beograd, prati mladi par koji će dočarati Andrija Kuzmanović i Tamara Krcunović. Već u prvoj sceni glavni junaci Lale i Maca, koji su stekli određeno životno iskustvo, ali i po dete iz prethodnog braka, ulaze u vezu. On dovodi nju da žive zajedno u njegovom stanu, ali ne zna ko će sve biti tu. Sve pokreću impuls i strast, a tek kasnije, dok se upoznaju sa najbližim rođacima, svi shvataju da se Lale i Maca poznaju tek 48 sati.

- Na prvo čitanje shvatio sam da je u pitanju romantična komedija i da ne pravimo klasičnu formu porodične komedije o paru koji već ima svakodnevne probleme. Priča se nadograđuje na to što su oni sveži, iako su zašli u kasne tridesete, odnosno na početku četrdesetih godina života. Baš to me je povuklo da napravimo zanimljivu humorističku seriju - objašnjava reditelj. - Trudili smo se da nađemo specifičnosti iz našeg mentaliteta i prepoznatljive svakodnevne situacije kako bismo mogli taj humor i dijaloge da približimo i da se prepoznamo u njima i mi i gledaoci. Inspiraciju za buduća vremena, koja će biti bolja, odnosno u kojima ćemo doživeti zlatne dane, crpimo iz prošlosti koja je izgledala lepše i možda humanije nego što je sadašnjica. Provodimo život nadajući se da zlatni dani dolaze, a da je sve što nam se dešava prelazna faza. Uprvao su "Zlatni dani" ono "nešto" ka čemu svi težimo.

U život mladog para ulazi brojna familija, komšije i prijatelji, i sve to životu daje i duhovitu stranu.

Foto: J. Simonović

- Takav je i tekst, i što ga više čitam, sve je bolji. Prvi put radim sa rediteljem Sopićem. Igram čoveka koji jednostavno ne stari. Tasa se svima udvara, toliko da je njegovog sina, Laleta, sramota. Lale ga stalno opominje pitanjem da li je normalan i kada će prestati, ali on ne želi - kaže Milutin Mima Karadžić.

Pored oca, koji ga sramoti, Lale ima sina iz prvog braka, Filipa, zvanog Makaronče, kojeg igra Amar Ćorović. Na njega će "baciti oko" Knedlica, koju tumači Maja Šipovac.

Radnja, smeštena u današnji Beograd, prati mladi par koji će dočarati Andrija Kuzmanović i Tamara Krcunović

- Igram Dragoslava, zvanog Lale, koji drži porodicu na okupu i kome se dešavaju neverovatne stvari u ogromnom stanu od 170 kvadrata, u koji uvek neko neočekivano bane, na primer tetke ili stričevi da prespavaju. Živeo sam u mnogobrojnoj porodici u malom stanu tako da mi je ta priča poznata iz detinjstva. Nekada smo sestra i ja čekali u redu na kuhinju ili kupatilo, a to se, između ostalog, dešava u ovoj seriji - objašnjava Andrija Kuzmanović. - Nažalost, moja glumačka generacija propustila je dobru ekipu pisaca i glumaca koji su mogli da nam prenesu te priče prošlih vremena. Mihić je velemajstor svog zanata i drago mi je da smo njegov poslednji tekst "zakačili" da igramo.

Tamara Krcunović tumači Mariju Macu Gajić, a njenu ćerku, Milicu, glumi devojčica Milica Bašić. Mladi Uroš Jakovljević tumači Savu, Macinog brata, dok lik njihove majke igra Snežana Savić.

Foto: J. Simonović

- Maca Gajić je dobrodušna i naivna žena koja je imala sreću da naiđe na još jednog muškarca, što je retkost. Čovek nekad ne nađe nikoga, a ona dvojicu. Laletov i Macin susret liči mi na spoj Romea i Julije. Čim su se sreli, zaljubili su se. Posle dva dana oni odluče da žive zajedno, što je neuobičajeno, naročito za ljude koji su u zrelijim godinama i koji imaju decu - priča Krcunovićeva. - Kada sam bila mala desilo mi se da se na prvu zaljubim, ali čovek mora biti malo čvrknut ili uvrnut da bi se tako povezao sa nekim. Postoji razlog zašto su osobe zajedno. Pored hemije, koja je preduslov, ovde postoji još nešto što ih povezuje, a što odmah otkrivaju. To "nešto" što ih veže dosta dugo sam tražila zbog glumačke igre i stalno sam se pitala zašto su se posle dva dana Lale i Maca odlučili na zajednički život. I meni se svidi prodavac na ulici, pa ne odem od sutra da živim sa njim.

U život mladog para ulazi brojna familija, komšije i prijatelji, i sve to životu daje i duhovitu stranu

Kako Tamara Krcunović ističe, Mihićev scenario joj je bio zanimljiv i zato što pisci često pišu o današnjem trenutku, koji nije baš bajan:

- "Zlatni dani" podsećaju na prošlost u kojoj su živeli naši roditelji, kada smo mi bili mali. Čini mi se da su tada postojale takve porodice, i da je vreme bilo pitomije i lepše, a ljudi finiji i manje kruti.

Uloge u seriji tumačiće i Jana Milosavljević, Vuk Kostić, Dušanka Duda Glid, Miloš Đorđević Coka, Mladen Sovilj i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri