DR NELE KARAJLIĆ OGORČEN HAJKOM NA NOVAKA: Teško je voleti Srbina koji osvaja sve trofeje

M. Ć.

30. 06. 2020. u 21:36

IZ dana u dan sve duži je spisak ličnosti iz raznih sfera javnog života koje pružaju na društvenim mrežama podršku Novaku Đokoviću, posle svega što se desilo u vezi s turnirom "Adrija tur" i informacije da je najbolji teniser sveta zaražen virusom korona. Muzičar Nele Karajlić učinio je to na originalan način, podužom porukom na "Fejsbuku".

ДР НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ ОГОРЧЕН ХАЈКОМ НА НОВАКА: Тешко је волети Србина који осваја све трофеје

Foto: Fejsbuk/Dr Nele Karajlić

Nekadašnji vođa "Zabranjenog pušenja" je počeo post prigodnim vraćanjem u prošlost:

- Jedan od mojih omiljenih skečeva poslednje, predratne serije "Top liste nadrealista" bio je onaj kada "međunarodni posmatrači" s neskrivenom zluradošću svojoj centrali javljaju da je izbio međuetnički sukob između dva igrača bilijara. Taj sukob, naravno, izazvali su oni sami, jer je međuetničko neprijateljstvo smisao njihovog postojanja. Dramatični događaji koji su se, posle emitovanja "Nadrealista", ređali u nizu, dali su nam jasan znak da je međunarodna zajednica učinila sve da se rat u Jugoslaviji rasplamsa, i da, po mogućnosti, bude što krvaviji i traje što duže. Posle završetka rata, svaki potez Zapada negovao je nesuglasice između zaraćenih strana, garantujući svima da se taj isti sukob može ponoviti kad god oni požele. Ko god ima malo mozga, shvatiće da je "međunarodni faktor" na Balkanu vekovima bio izvor svake zaraze, od nasilnog pokrštavanja do korone.

Nele nastavlja:

- Histerija i zluradost kojom je inelektualni i sportski "razvijeni svet" obasuo Novaka Đokovića i organizatore "Adrija tura", samo pokazuju s kojim je olakšanjem dočekan poraz jednog plemenitog pokušaja da se preko sporta približe dva najsličnija naroda na planeti, Srbi i Hrvati. Korona, koja je sprečila veliki trijumf pomirenja, slavljena je po stranicama zapadne štampe i na društvenim mrežama kao jedini pobednik ovoga tura. Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voleti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta oseća i o čemu razmišlja, a pritom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda koji je, po svakom planu "novih svetskih poredaka", trebalo odavno da nestane. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za koji se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao trijumf.

Dva velika viteza, vimbldonska šampiona, Đoković i njegov trener Goran Ivanišević, veli Nele, pokušala su da učine ono što političarima nije uspevalo poslednjih pola veka, i to na "najvrelijem terenu", u Zadru.

- Njihova namera je duboko plemenita, ali je za "međunarodne posmatrače" izuzetno opasna. Jer, šta bi se desilo na Balkanu kada bi se njegovi narodi složili? Da li je "razvijenom svetu" potrebna takva jedna nova sila? I na kraju krajeva, otkuda njima pravo da se mire i igraju tenis bez odobrenja "odozgo"?

Karajlić smatra da je, kako kaže, halabuka oko korone pokazala da je licemerje osnovna karakteristika novog sveta.

- Đoković je proglašen krivim, aklamacijom, iako niko od učesnika niti gledalaca "Adrija tura" nije završio na respiratoru niti je, daleko bilo, bio u smrtnoj opasnosti. U isto vreme, broj mrtvih od ovog opakog virusa samo u Americi dobrano premašuje broj poginulih po raznim ratovima koje "međunarodna zajednica" vodi zarad "širenja demokratije" i "odbrane ljudskih prava".

Nele, u svom stilu, optimistički završava:

- Poznajući Đokovića, duboko sam uveren da će ideja o "Adrija turu" preživeti kovid 19, i da će se igrati narednih godina. Prijavljujem se kao dobrovoljac za skupljanje loptica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)