DOSTA JE PEVAČA SUMNJIVOG KVALITETA: Snežana Đurišić snimila novu pesmu i otkrila šta se dešava na veseljima

Novosti onaljn

16. 11. 2023. u 23:40

SNEŽANA ĐURIŠIĆ iznenadila je nedavno publiku kada je najavila da će uskoro obradovati publiku novom pesmom.

ДОСТА ЈЕ ПЕВАЧА СУМЊИВОГ КВАЛИТЕТА: Снежана Ђуришић снимила нову песму и открила шта се дешава на весељима

Foto: Novosti

Snežana je u razgovoru za Grand otkrila detalje u vezi sa novom numerom i ispričala zbog čega je i dalje aktuelna kriza autora kada je reč o folk muzici.

Foto: Novosti

-Uradila sam četiri pesme od kojih su tri stare u novom ruhu a jedna je zaista nova. Radi se o kompoziciji Ljube Kešelja koju sam snimila u studiju Ace Sofronijevića koji je uradio i aranžman. Vrlo brzo ću uraditi spot i trebalo bi da krenemo sa predstavljanjem odnosno marketingom – rekla je Snežana.

Foto: Novosti

Pevačica je priznala da nije bilo nimalo lako da pronađe novu pesmu koju bi snimila, a objasnila je i zbog čega.

-Teško je zato što ih nema. Jednostavno ja imam možda i neki ukus koji je poseban, obzirom da sam baš onaj tipični narodnjak. Htela sam da snimim baš narodnu pesmu, može da bude i rumba, vesela ili nevesela, samo da bude malo drugačija. Želela sam da od balada odmorim malo i sebe i publiku koja voli ono što ja radim. I desila se jedna vrlo interesantna pesma, pa čućemo – otkrila je Snežana.

Foto: Novosti

Snežani je jasno i zbog čega je kriza autora kada je reč o narodnoj muzici ali i o drugim vrstama žanrova.

-Sama činjenica da su se gostovanja na veseljima svela na interpretiranje pesama koje su snimljene od osamdesetih godina na ovamo govori sve i daje odgovor na svako pitanje te vrste. Aktuelan je deficit tekstova i kompozicija, kao i pojava velikog broja pevača sumnjivog pevačkog kvaliteta – rekla je Snežana.

Foto: Novosti

U potrazi za novim i kvalitetnim pevačkim zvezdama svakako veliki doprinos daje i muzilko takmičenje „Zvezde Granda“ gde je Snežana u žiriju.

-Ove godine imamo dosta dobrih narodnjaka pa ćemo videti šta će na kraju biti – otkrila je Sneža i uputila posebnu poruku autorima.

Foto: Novosti

-Neću to sada da kažem s obzirom da je takmičenje u toku i da sam i član žirija, ali apelujem na kompozitore da se pozabave malo tekstovima i melodijama koje su se pravile osamdesetih i devedesetih godina kad je narodna muzika u pitanju, jer zaista nam to treba. A tekst je najbitniji u izboru pesme, bar ih ja tako biram – dodala je Snežana.

(Grand)

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" INTERVJU: Aca Regina otkrio sve o saradnji sa Filharmonijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori