GLASAJTE ZA: Ninu Janković Dičić i Gordana Kičića, zvezde serije "Mama i tata se igraju rata 2"

Novosti online

12. 09. 2023. u 07:05

KANDIDATI za nagradu "Zlatna antena" za najbolji glumački par, koju "Novosti" dodeljuju u okviru 13. FEDIS festivala, jesu Nina Janković Dičić (35) i Gordan Kičić (46), kao Jadranka i Veljko Radisavljević u seriji "Mama i tata se igraju rata 2"

ГЛАСАЈТЕ ЗА: Нину Јанковић Дичић и Гордана Кичића, звезде серије Мама и тата се играју рата 2

Foto: Produkcija Kombajn film

U melodrami "Mama i tata se igraju rata" (prva sezona 2020), supružnike Jadranku i Veljka, koji prolaze kroz krah braka, igraju Nina Janković Dičić i Gordan Kičić, reditelj i koscenarista filma "Realna priča" iz kog je izveden serijal. Tvorac serije Gordan Kičić godinama je želeo da priča o paru sa detetom i njihovoj bračnoj krizi bude njegov rediteljski debi. Film je postigao veliki uspeh na domaćem terenu, a dostupan je i celom svetu na platformi "Amazon prajm". Glavni glumci, inače, poznaju se još od 2012. kada su zajedno radili na seriji "Jagodići".

U drugoj sezoni serije "Mama i tata...", koju smo zimus pratili na RTS-u, Veljko, koji je doživeo svetski uspeh u Netfliksovoj seriji, dobija vest da mu je preminuo otac i mora da se vrati, posle tri godine, sa daleke Kamčatke u Beograd. Dok je bio odsutan, njegovoj bivšoj supruzi Jadranki, uspešnom arhitekti, život se polako ali sigurno pretvorio u haos jer je dobila sina Lava sa novim partnerom Dejanom (Milutin Milošević). Iako su se razveli, Veljko i Jadranka su svesni da moraju i dalje da dele sve probleme u vezi sa odrastanjem njihove ćerke Vide (Lena Lazović).

Foto: Produkcija Kombajn film

 - U raznim drugim projektima samo glumim, a ovde sam i pisao, režirao, igrao, producirao, i ovo je moje čedo. U seriji pričamo o životnim problemima, koji su naizgled jednostavni, ali ako malo razmislite o tome, nije baš tako i vrlo su komplikovani. Iako nas ozbiljne okolnosti napadaju sa svih strana, treba biti duhovit u životu. Trudimo se da kroz poruke o savremenom životu nismo opori i pesimistični i vrlo teške situacije prikazujemo kroz duhovitu prizmu. To je isceljujuće i za nas dok pišemo i snimamo, a i publika dok gleda se dobro oseća – istakao je za "TV Novosti" Gordan Kičić.

O tom gorko-slatkom ukusu priče o Jadranki i Veljku u istom intervjuu za "TV novosti" govorila je i Nina Janković Dičić:

 - Veljko je sad poznat glumac i ta velika želja mu se obistinila, ali Jadranki se želje nisu ostvarile. Iako je delovalo na kraju prve sezone da joj je krenulo, posle tri godine zatičemo je u blagom rastrojstvu. Sama je sa dvoje dece i traži pomoć od roditelja, dadilja i svih ostalih, ali niko ne može kao partner da vam pruži snažnu podršku. Ipak, mislim da smo takav narod koji sve poraze na kraju pretvara u smeh. Tako reagujemo jer tražimo to zrno sreće da nas malo digne i promeni. Mnogo smo propatili, ali uvek tragamo za tim zračkom svetlosti da nas ogreje.

Kako smo saznali od Gordana Kičića, verovatno će biti i treće sezone, koja se sada "krčka", jer priča o porodici Radisavljević još nije završena.

Za nagradu "Zlatna antena" za glumački par u seriji koju, u okviru 13. FEDIS festivala, dodeljuju "Večernje novosti", čitaoci mogu glasati, od 10. do 30. septembra na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!