ŽELJKO SAMARDŽIĆ OTVORIO "ROŠTILJIJADU": Svratim uvek u Leskovac, jer zna se gde je najbolja hrana (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

22. 08. 2023. u 17:10

POP ZVZEDA Željko Samardžić svojim koncertom otvorio je Ovogodišnju 33. „Roštiljijadu“ u Leskovcu, jednu od najvećih turističkih manifestacija u zemlji.

ЖЕЉКО САМАРЏИЋ ОТВОРИО РОШТИЉИЈАДУ: Свратим увек у Лесковац, јер зна се где је најбоља храна (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Pred punim gradskim trgom, ali i prepunim teresama obližnjih zgrada koncert je održao legendarni Željko Samardžić, a pre koncerta u ekskluzivnom intervjuu za „Večernje Novosti“ sa novinarom i voditeljem Dušanom Cakićem, kazao je da Leskovac doživljava kao svoj grad i da mu je drago što njegove pesme slušaju mladi od sedam pa do onih starijih od sedamdeset sedam.

Foto: Novosti

- Ja sam osetio Leskovac kao jedan domaćinski grad, premda dugo godina dolazim ne da pevam već i privatno. Kad god se vraćam iz Grčke i Makedonije obavezno svratim u vaš grad jer zna se gde je najbolja hrana – rekao je Željko.

Da li ste probali roštilj?

- Prekunuo sam svoju liposukcijsku dijetu, samo zbog roštilja, jer prosto to se mora probati, ali već od sutra nastavljam sa istom, jer moram skinuti par kilograma.

Ovog leta niste stali sa koncertima, bilo vas je od Vardara pa do Triglava, a koncert u Leskovcu je kruna ovogodišnje turneje?

- Tačno tako. Ovog leta ostao sam uksrećen sa moje leto na koje sam navikao, a to je da budem u Bokokotorskom zalivu, na brodu da se družim sa svojom porodicom i prijateljima. Ali, idem tamo u septembru.

Foto: Novosti

Mnogo hitova je u vašoj karijeri, na koji način birate melodije za nove pesme, sada kada Marina Tucaković nije sa nama?

- Ona je na neki način svojim tekstovima obeležila moju karijeru, ali uskoro izlazi pesma koja je već spremna, za koju je ona pisala tekst. Veliki sam zaljubljenik u ljubavnu poeziju, a to je bila Marina.

Foto: Siniša Dimitrijević

Poznato je da imate dosta prijatelja na estradi, među kojima je i Dragana Mirković, Neda Ukraden, Dara Bubamara, ali vole vas i mlađe kolege, morate priznati da je to danas rektost?

- To su samo neke od koleginica sa kojima se poznajem decenijama, a mlađim kolega mi je drago što im mogu poslužiti kao primer, jer je mnogo teže sačuvati karijeru, nego istu napraviti.

Foto: Novosti

Kompletan intervju sa Željkom, kao i atmosferu sa nastupa pogledajte u nastavku, u videu ispod:

BONUS VIDEO:

THE BEST OFF | Sa zvezdama na ti | Br. 21

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)