STIŽU EVROPSKI PERFORMERI : Ovogodišnji “Gradić fest” krajem avgusta u podnožju Petrovaradinske tvrđave

S.B.

27. 07. 2023. u 13:21

Ovogodišnji, 23. po redu "Festival uličnih svirača – Gradić fest", biće održan od 24. do 26. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave u organizaciji Umetničke asocijacije “Inboks” i pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.

СТИЖУ ЕВРОПСКИ ПЕРФОРМЕРИ : Овогодишњи “Градић фест” крајем августа у подножју Петроварадинске тврђаве

Promo

Organizatori ističu da će tradicionalno, pored domaćih izvođača, nastupiti i učesnici iz raznih delova Evrope, i ove godine ukrasiti festival različitim performansima.

Tako će lutkarsku predstavu izvesti Mikele Rozika, muzičar i bluz pevač iz Napulja, koji je još od 1994. godine posvećen uličnoj umetnosti pripovedanja, praveći sopstvenu lutkarsku predstavu lutajući ulicama Italije i Evrope. Iz Hamburga stiže duo Flerdram, koji uz flautu, koristi inovativni instrument, napravljen od plastičnih flaša za iznenađujuće čist, skoro metalan zvuk za posebnu pažnju publike. Savremenu verziju cirkusa iz prošlosti, satkan od žongliranja, mimike, akrobacije, plesa, pozorišta, muzike... donosi La Familija Mirabela a stare melodije i harmonije ponudiće elegentni duvački kvartet iz prošlosti, Rasti bros bend. Tu je El Loren, perkusionista, di-džej i kompozitor iz Madrida koji je karijeru muzičara počeo kao bubnjar više bendova u madridskom andergraund krugu.

Osim stranih izvođača po pozivu, na festivalu će, kako potvrđuju organizatori, nastupiti i regionalni i domaći umetnici a svi programi će i ovog puta biti besplatni za posetioce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)