PAMTIĆEMO GA PO ULOGAMA U KRIMI FILMOVIMA: Preminuo slavni glumac koji je bio osumnjičen za ubistvo svoje supruge (VIDEO)

Novosti online

10. 03. 2023. u 10:51

AMERIČKI glumac Robert Blejk, najpoznatiji kao zvezda TV drame iz sedamdesetih "Baretta", filma "Lost Highway" Dejvida Linča i filma "In Cold Blood", preminuo je u 90. godini, preneo je Si-Bi-Es njuz.

ПАМТИЋЕМО ГА ПО УЛОГАМА У КРИМИ ФИЛМОВИМА: Преминуо славни глумац који је био осумњичен за убиство своје супруге (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/90sWrestlingBoy

Blejk je preminuo u svom domu u Los Anđelesu, okružen članovima porodice, navodi se u izjavi koju je za Si-Bi-Es i druge novinske agencije objavila njegova rođaka Norin Ostin.

On je 2005. oslobođen optužbi za ubistvo supruge Boni Li Bejkli. Nekoliko meseci nakon presude, njena deca podnela su građansku tužbu protiv glumca, dobivši presudu da je Blejk odgovoran za njenu smrt. Glumac je tvrdio da je nevin.

Blejk je preminuo "u miru sa porodicom i prijateljima", rekla je njegova porodica.

U izjavi koju je u četvrtak objavila njegova nećaka Norin Ostin navodi se da je umro od srčane bolesti.

Povodom smrti Roberta Blejka oglasio se i Alek Boldvin, koji je imao jednu molbu, a to je da ga se sećaju kao dobrog glumca.

- Shvatam da su mnogi ljudi imali oštra osećanja prema njemu. Činilo se da njegov život uključuje mnoge dramatične pravne zavrzlame. Danas želim da ga se sećam kao neverovatno talentovanog glumca kakav je bio - napisao je Boldvin na Instagramu.

Blejk, čiji su se roditelji bavili pesmom i plesom, rođen je 18. septembra 1933. u Natliju, Nju Džerzi, kao Majk Džejms Gubitosi.

Sa braćom i sestrama je učestvovao je u vodviljskom nastupu poznatom kao „The Three Little Hillbillies“, dok se porodica nije preselila u Kaliforniju.

Kao dete, počeo je karijeru tako što se pojavio u humorističnoj seriji "Naša banda".

Sa karijerom koja je započela kasnih tridesetih, glumio je u klasiku "Blago Sijera Madre".

Nekada smatran među najvećim glumcima svoje generacije, njegova karijera se nikada nije oporavila nakon hapšenja.

Imao je četvoro dece tokom svog života i bio je u braku sa glumicom Sondrom Ker 22 godine pre njihovog razvoda 1983. godine.

Oženio se 2017. dugogodišnjom prijateljicom Pamelom Hudak, ali su se razveli dve godine kasnije, piše Bi-Bi-Si.

(SD)

BONUS VIDEO: BOGATSTVO SA FILMSKOG PLATNA: Top 10 najuspešnijih filmova po zaradi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba