ZALJUBLJENI ME RADO SLUŠAJU: Željko Samardžić predstavio novu pesmu i najavio treći koncert u Beogradu

V. M. P.

05. 11. 2022. u 11:23

BEOGRAĐANI će u pesmama Željka Samardžića uživati tri dana, 23, 28. i 29. decembra u "MTS dvorani", najavljeno je juče na konferenciji za novinare u klubu "Lisabon".

ЗАЉУБЉЕНИ МЕ РАДО СЛУШАЈУ: Жељко Самарџић представио нову песму и најавио трећи концерт у Београду

Foto Z. Jovanović

Prva dva nastupa su rasprodata, pa je sedokosi pevač iz Mostara rešio da održi i treći. Posle pet beogradskih "Arena" i 38 koncerata u "Sava centru", Samardžić će drugi put u karijeri zapevati u nekadašnjem Domu sindikata, najakustičnijoj dvorani u glavnom gradu.

- Beograđani su divna publika - naglasio je Samardžić. - Radujem se decembarskim koncertima i osećam se privilegovano jer znam da ću biti prisan sa publikom u kojoj će biti i nove generacije. Imam običaj da kažem da mladi ljudi slušaju ono što je u trendu, ali kad krenu da se zaljubljuju i kad počnu da im lete leptirići u stomaku, oni se vraćaju meni i mojim pesmama.

Željko kaže da ga unutrašnji osećaj nikad ne vara. Tačno zna kad na koncertu treba malo da doda gas, a kada da uspori, isto kao što u studiju, dok snima pesme, tačno zna budućnost svake od njih. Ističe da uvek peva iz duše i daje celog sebe. Pesme su mu romantične, ali je i on privatno romantik. Otkriva da ume da zaplače dok gleda neki film. Na koncertima će uz njega biti porodica, supruga Maja sa kojom je 45 godina, tri ćerke, četvoro unučadi.

- Mada je supruga uglavnom na svim mojim koncertima, dok pevam uvek nađem nekog ko me sa najviše pažnje sluša, ko zna svaki tekst napamet i čak mi pomogne da se prisetim ako mi mozak blokira - kaže Samardžić. - Ne bih to nazvao flertom, jer ja se ne udvaram publici, iako je moj posao udvarački. Recimo da se trudim da kroz pesmu ostavim fin utisak na publiku.

Prisetio se Željko i trenutka od pre 30 godina, kada je kao izbeglica iz rodnog Mostara došao u Beograd. Namera mu je bila da ide u Australiju, Kanadu ili Ameriku, kao i većini izbeglica sa naših prostora. Ali...

- Mene je Beograd omađijao - priznaje pevač. - Sve najlepše stvari u životu su mi se dogodile u Beogradu. Kada sam osetio pravi duh Beograda i autentičnih Beograđana koji su dolazili na mesta gde sam tada pevao, odlučio sam da ostanem. I tu sam već 30 godina.

Uporedio je i vreme kada je njegova generacija bila mlada, sa današnjom:

- Mi smo se zabavljali uz gitaru, a oni se zabavljaju uz mobilne telefone. Mi smo romantične trenutke doživljavali ispod drvoreda lipa, pa kad ti cura kaže kako lipa divno miriše, ti osetiš da ste srodne duše.

"OKUPITE" MARINI U ČAST

ŽELjKO je juče premijerno predstavio i spot za novu pesmu "Okupite", bržeg ritma, za koju je tekst pisala Marina Tucaković:

- Ona bi danas slavila 69. rođendan i njoj u čast sam upravo danas objavio tu pesmu. Ona je za sve generacije, za sve maturante koji slave bilo koju godišnjicu mature. Spot ima posebnu emociju za mene, jer u njemu učestvuju članovi moje porodice i unuci, čak i najmlađa Anđelija, koja ima četiri meseca. Biće lepo da jednoga dana, kada budu odrasli, vide spot i kažu da im je to uspomena na dedu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije