NAJBOLJE IZ ZEMLJE ČUDA: Grupa "Alisa" predstavila dupli album i proslavila 35 godina rada (FOTO)

V. N.

14. 10. 2022. u 07:55

U KLUBU RTS juče je predstavljen dupli album "Najbolje iz zemlje čuda" sa čak 26 hitova pop-rok grupe "Alisa", koji su zajedno objavili naša najstarija diskografska kuća Produkcija gramofonskih ploča Radio-televizije Srbije i "Jugodisk".

НАЈБОЉЕ ИЗ ЗЕМЉЕ ЧУДА: Група Алиса представила дупли албум и прославила 35 година рада (ФОТО)

Foto V. Danilov

Na albumu su odabrane pesme sa svih ploča koje je "Alisa" objavila u karijeri, ali i neke nove numere, poput "Pijanih noći". Direktor PGP RTS Vladimir Graić uručio je frontmenu "Alise" Miroslavu Živanoviću Piletu Zlatnu ploču u ime dosadašnje saradnje, rok veteran Vlada Janković Džet podsetio je da bubnjara grupe Predraga Cvetkovića zna otkad se rodio, da ih je on sa "Crnim biserima" najverovatnije zarazio rokenrolom, da je na njegovo insistiranje naziv "Alisinog" prvog hita "Tanja" promenio u "Sanja", jer su "Srebrna krila" imala veoma popularnu pesmu "Volio sam Tanju", kao i da je prvi emitovao "Alisu" u radio-emisiji "Hit 202"...

Rok novinar, kritičar, publicista i izdavač Bane Lokner uporedio je "Alisu" sa "Poslednjom igrom leptira", pre svega jer su svirali pop, rok i koketirali sa folkom, ali i zbog emocija u interpretaciji i načinu doživljaja ljubavi ne samo prema nežnijem polu, već prema svetu. Grupa je, potom, uživo izvela pesme "Sećanja", "Kesten" i "Sanja", koje su sa njima pevali i gosti. Budući da je juče bio 35. rođendan grupe, na kraju su stigli i torta i šampanjac.

- Ovim albumom slavimo muziku, ljubav, život i 35 godina rada benda - poručio je okupljenima pevač Pile.

BONUS VIDEO - SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)