AKO POBEDIM, "EVROSONG" ĆEMO ODRŽATI U GLIBOVCU: Konstrakta i njen tim održali prvu probu i konferenciju za novinare

V. N.

02. 05. 2022. u 22:22

PREDSTAVNICA Srbije na 66. "Evrosongu" u Torinu Ana Đurić Konstrakta, koja je sa svojim timom otputovala u nedelju letom "Er Srbije" u Italiju, održala je u ponedeljak prvu probu na velikoj sceni dvorane "Para olimpiko" i u belim borosanama izvela pesmu In sorpore sano, sa kojom će se takmičiti u drugom polufinalu 12. maja.

АКО ПОБЕДИМ, ЕВРОСОНГ ЋЕМО ОДРЖАТИ У ГЛИБОВЦУ: Констракта и њен тим одржали прву пробу и конференцију за новинаре

Foto Twitter/Eurovision Song Contest

- Kao i na prethodnim nastupima, srpska predstavnica Konstrakta ima scenski nastup koji uključuje kvalitetan nameštaj, intenzivno pranje ruku i lepu koreografiju peškira njenih pet pratećih vokala - pohvalili su Konstraktin nastup na prvoj probi, na zvaničnom tviter-nalogu "Pesme Evrovizije".

Foto EBU/ Andres Putting

Na fotografijama sa prve probe, pored Konstrakte vidi se i voditeljka RTS Kristina Radenković. Naime, jedna od članica Konstraktinog hora iz privatnih razloga je bila prinuđena da otkaže put u Torino, pa je umesto nje uskočila Kristina, koja ima dugogodišnje televizijsko i evrovizijsko iskustvo. Uz Konstraktu i Kristinu, na sceni će biti i koautor In sorpore sano Milovan Bošković, Kosta Đuraković, Jovan Antić i Maja Ranđić.

Foto Tik-Tok/Eurovision Official

- Bilo je zabavno, u suštini - kratko je poručila Konstrakta posle prve probe, nakon čega je usledila i njena prva konferencija za novinare, na kojoj su novinari postavljali pitanja putem interneta.

Između ostalog, srpsku predstavnicu su pitali u kom gradu bi, u slučaju da pobedi, volela da se održi "Pesma Evrovizije". Konstrakta je prvo odgovorila da bi takmičenje moglo da se održi u bilo kom gradu, a nakon toga je rekla da bi, ako je moguće, volela da se "Evrosong" održi u Glibovcu, selu njene babe Desanke, koje spominje u svojoj pesmi "Nobl".

Foto EBU/ Andres Putting

Umetnica je na insta-storiju podelila i nekoliko fotografija iz Torina, na kojima se vidi da je 1. maj provela u prirodi, kao i da se u pauzi između proba, zabavljala igrajući stoni fudbal. Druga proba je očekuje 6. maja, a naša delegacija će do tada neumorno raditi na tome da se što bolje predstavi na drugoj polufinalnoj večeri i izbori prolaz u finale "Evrosonga". Inače, Konstrakta je pred put u Italiju snimila i akustičnu verziju svoje takmičarske numere, posvećenu serijalu "Evrovizijski haus parti", preko koga se publika upoznaje sa ovogodišnjim takmičarima.

Foto RTS

NAJBOLjA OD SVIH REPUBLIKA eks- SFRJ

JEDAN od uticajnih evrovizijskih portala Wiwibloggs.com anketirao je više od 6.000 čitalaca koji su jasno poručili - Konstraktina In sorpore sano je najbolja pesma od svih republika bivše Jugoslavije. Za nju je glasalo gotovo polovina anketiranih, na drugom mestu našla se slovenačka grupa LPS odnosno Last Pizza Slice ("Poslednje parče pice") sa 975 glasova, dok je treća Vladana iz Crne Gore sa 903 glasa. Hrvatica Mia Dimšić je na četvrtoj poziciji, a Andrea Koevska, predstavnica Severne Makedonije, na začelju je ove tabele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju