POLOŽITE ORUŽJE I PREGOVARAJTE! Žerar Depardje i Stiven Sigal oglasili se povodom sukoba u Ukrajini

V. N.

01. 03. 2022. u 22:03

FRANCUSKI glumac Žerar Depardje (73) i američka zvezda akcionih filmova i majstor borilačkih veština Stiven Sigal (69), obojica sa ruskim pasošima i bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, oglasili su se povodom sukoba u Ukrajini.

ПОЛОЖИТЕ ОРУЖЈЕ И ПРЕГОВАРАЈТЕ! Жерар Депардје и Стивен Сигал огласили се поводом сукоба у Украјини

Foto AP

Depardje, koji je rusko državljanstvo dobio u januaru 2013. godine, lično je pozvao agenciju Frans pres (AFP) kako bi dao telefonsku izjavu koja glasi:

- Rusija i Ukrajina su uvek bile bratske zemlje. Ja sam protiv ovog bratoubilačkog rata. Kažem vam - položite oružje i pregovarajte!

Sigal je pak ruski pasoš dobio početkom novembra 2016. u Kremlju, lično od Putina, koji je tada izjavio da se nada da je to znak normalizacije odnosa između Moskve i Vašingtona.

Foto EPA

Međutim, nakon tog čina, Sigalu je 2017. zabranjen ulazak u Ukrajinu na pet godina, jer je proglašen pretnjom. Već 2018. rusko ministarstvo spoljnih poslova imenovalo je Sigala za posebnog izaslanika za humanitarne veze sa SAD. Glumac je, inače, još 2014. branio rusko rukovodstvo tokom aneksije Krima, a Putina je tada nazvao "jednim od najvećih živih svetskih lidera".

- Mnogi od nas imaju prijatelje i porodicu i u Rusiji i u Ukrajini - kazao je Sigal. - Na obe strane gledam kao na jednu porodicu i zaista verujem da je to pitanje spoljnog subjekta, koji troši veliku količinu novca na propagandu i provociranje ove dve zemlje da budu u međusobnom sukobu. Molim se da obe zemlje dođu do pozitivnog i mirnog rešenja s kojim možemo da živimo i napredujemo zajedno, u miru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega