"HOTEL JUGOSLAVIJA" KAO "HOTEL KALIFORNIJA": "I-Plej" objavio duetsku pesmu sa Momčilom Bajagićem Bajagom

M. Ćunković

20. 11. 2021. u 11:50

LjUBITELjE domaće pop-rok muzike poprilično je iznenadio duet grupe "I-plej" i Momčila Bajagića Bajage, "Hotel Jugoslavija".

ХОТЕЛ ЈУГОСЛАВИЈА КАО ХОТЕЛ КАЛИФОРНИЈА: И-Плеј објавио дуетску песму са Момчилом Бајагићем Бајагом

Foto Nebojša Babić

Pesma je nazvana po čuvenom beogradskom hotelu, jednom od najstarijih u Srbiji, u kom Majin bend ima prostoriju za vežbanje. Svirački su je obogatili bubnjar i gitarista "I-pleja", Goran Ljuboja Trut i Nemanja Velimirović, i klavijaturista "Instruktora" Saša Lokner, a spot je snimao Vuk Protić, stari saradnik oba benda.

- Bajaga se lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i brzo napisao jedan deo teksta - priča Maja. - Kasnije je došao moj tekstualni deo. Jako je lepo videti Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu i koliko su mu vokali važni. Svi znamo talenat koji poseduje, a energija mu je neverovatna, pa sam uživala.

Bajaga dugo poznaje Maju, i prati karijeru "I-pleja".

- Ona je i kao pi-ar radila na raznim festivalima gde smo svirali - pominje za "Novosti" roker.

- Sjajno svira bas gitaru. Predložila mi je da uradimo pesmu, prihvatio sam da probamo. Bavili smo se time nekoliko meseci, jer smo oboje imali posla. Rezultat je, na kraju, ispao super.

Mnogi komentarišu da se njihovi glasovi odlično slažu.

- To, iskreno, nisam očekivao, dok nismo otpevali - priznaje nam Bajaga.

- U refrenu, gde pevamo zajedno, čuje se da se to lepo uklapa. Možda zato što je moj glas za jedno dve oktave niži od njenog. Ona sve radi profesionalno. Mnogo se potrudila i oko spota, bilo mi je zadovoljstvo da sarađujemo. Pre nego što sam radio sa Majom, iz te, uslovno rečeno, alternativne scene, sarađivao sam sa Vukašinom Markovićem, i to mi se svidelo. "Hotel Jugoslavija" me, po fazonu, podseća na "Hotel Kalifornija", hit "Iglsa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)