PREMIJERA NA TOMIN ROĐENDAN: U Aleksincu 20. novembra svečana projekcija dokumentarca o pesniku tuge

V. N.

14. 11. 2021. u 10:46

DOKUMENTARNI film "To je Toma" režisera i scenarista Bobana Rajkovića i Vladimira Ristića premijerno će biti prikazan 20. novembra u Domu kulture Aleksinac 20. novembra.

ПРЕМИЈЕРА НА ТОМИН РОЂЕНДАН: У Алексинцу 20. новембра свечана пројекција документарца о песнику туге

Foto Arhiva "Novosti"

Upravo tog dana 1938. godine, i to baš u Aleksincu, rođen je legendarni pevač i kompozitor Toma Zdravković.

Po rečima autorskog tima, motiv za snimanje dokumentarca, čiji je idejni tvorac Miloš Paović je obeležavanje 30 godina od smrti legendarnog boema. Režiser Rajković je izjavio da je reč o dokumentarcu u kojem će se, uz Zdravkovićevu udovicu Gordanu, pojaviti i njegovi brojni prijatelji, a da će ovo ostvarenje takođe otkriti mnogo detalja o pesniku tuge koji su do sada javnosti bili nepoznati:

- Postoji mnogo njegovih ličnih svedočenja, a upravo ona su bogatstvo kada se radi o dokumentarnom filmu. Ekipu je već preplavila emocija, što je za film od velike važnosti.

Producent filma Oliver Paunović kaže da će film imati i igrane elemente i da je potpuno siguran da će glumac Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović oživeti emociju koju su osećali kako Tomina publika, tako i svi oni koji su bili u njegovoj blizini.

U ostvarenju učestvuju Zdravkovićeva udovica Gordana, estradni umetnik i Tomin kum Zoran Kalezić, novinar i autor knjige o Zdravkoviću Nikola Kankaraš, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, nekadašnji urednik "Večernjih novosti" Rade Brajović, muzički poznavalac i vlasnik celokupne kolekcije nosača zvuka Zdravkovića prof. Dalibor Stamenković, pevač i organizator memorijalnih koncerata posvećenih Zdravkoviću Blažo Petrov, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić i estradni umetnik Hasan Dudić. Autori, takođe, navode da će dokumentarac obilovati i mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, kao i audio i video-snimcima iz višedecenijske karijere Tome Zdravkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)