U KRUŠEVCU JE NAJLEPŠE: Glumica i vizuelna umetnica Biljana Mišić uspešna i u Holivudu

S. Babović

12. 09. 2021. u 12:45

KADA je napravila prvi kolaž "Dalijev prestol", srpska i holivudska glumica Biljana Mišić (37), poreklom iz Kruševca, nije mogla ni da zamisli da će joj radovi završiti u privatnim i galerijskim kolekcijama u Americi.

У КРУШЕВЦУ ЈЕ НАЈЛЕПШЕ: Глумица и визуелна уметница Биљана Мишић успешна и у Холивуду

Foto S. Babović

I ta slika autorke, koja se kroz izložbu "Rađanje nove svesti" u Umetničkoj galeriji Kruševac, otvorenoj u četvrtak, prvi put predstavila domaćoj publici, bila je osmišljena kao lična "tabla želja".

- Da je u pitanju umetničko delo, ocenili su kolekcionari, galeristi, prodavci slika i drugi umetnici u Americi, i tako je sve počelo - otkriva za "Novosti" Biljana, koja se prvi put predstavila srpskoj publici nedavno otvorenom izložbom "Rađanje nove svesti" u rodnom Kruševcu. - Kolaže stvaram od 2015. Danas se moja dela nalaze u vlasništvu javnosti manje ili više poznatih ličnosti, bivšeg direktora "Marvela" Dejvida Majsela, producenta blokbastera poput "Engri birds" i "Ajron men", holivudskog reditelja i scenariste Dejvida Markona, biznismena Konana Bergstoma, u galerijama na Beverli Hilsu, u stalnoj postavci hotela "Petit Ermitaž", Oskarovca Džona Vojta...

Biljana sebe pronalazi u svetu glume, ali i vizuelne umetnosti. Ima je, kaže, u različitim medijima, gde god pronalazi način i sredstvo da izrazi ono što duboko oseća.

- Možda ću jednoga dana napisati i roman - otkriva za naš list. - Imam tri kuće, na relaciji sam Los Anđeles, Crna Gora, Srbija. Moja baza je u mom stomaku, gde god se dobro osećam i imam priliku i uslova da kreiram i podelim to što radim sa ljudima, svuda je moj dom.

Iza Biljane su brojne pozorišne, televizijske i filmske uloge u Srbiji i u Los Anđelesu. Publika ju je upoznala kroz filmove "Led" i "Srpski ožiljci", gde je igrala uz Majkla Medsena, akcionom filmu "Oteta 2", kao i ostvarenjima "Panama" i "Vratiće se rode". Beogradska publika je poznaje po ulogama u predstavama KPGT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!