IZNAJMLJUJU VILE, GRADE HOTELE: Javne ličnosti u Srbiji i regionu novac ulažu u biznis sa nekretninama

E. R.

02. 09. 2021. u 07:33

POPUT Nataše Bekvalac, u čijoj vili u Čeneju kod Novog Sada su se venčali pevačica Katarina Grujić i fudbaler Marko Gobeljić, i mnoge druge javne ličnosti svoj novac "obrću" kroz izdavanje nekretnina.

ИЗНАЈМЉУЈУ ВИЛЕ, ГРАДЕ ХОТЕЛЕ: Јавне личности у Србији и региону новац улажу у бизнис са некретнинама

Foto Tanjug

Primera je mnogo, i to je sasvim logično, jer se zarađene, ionako nemale pare, konstantno na taj način vraćaju i uvećavaju.

Folker Marko Bulat i njegova supruga Marija mogu sasvim pristojno da žive samo od izdavanja. Marija je, prema pisanjima, u nasledstvo dobila jednu benzinsku pumpu koju izdaje za 5.000 evra mesečno. Njih dvoje zarađuju i od dva lokala koja su na Markovo ime, što im donosi još 1.200 evra. Alen Islamović, uz pevanje, ali i uzgajanje lešnika, izdaje apartmane u rodnom Bihaću. Za njegovog šefa u "Bijelom dugmetu", Gorana Bregovića, priča se da ima samo u Beogradu više od 15 nekretnina, uz one u Parizu, Perastu, Istanbulu...

Foto: Printskrin

Nada Topčagić

Nada Topčagić poseduje stan u strogom centru Beograda, kuću u Kaluđerovini na Crnogorskom primorju, vikendice na Tari i u Starim Banovcima, vilu na Vračaru i još nekoliko nekretnina u centru srpske prestonice. Procenjuje se da samo od izdavanja mesečno prihoduje oko 10.000 evra, od čega 2.000 dobija za rentiranje kuće na Vračaru. Šuška se da na teritoriji ove beogradske opštine Vesna Zmijanac ima četiri stana, od kojih izdaje dva. Dara Bubamara je rano počela da ulaže u nekretnine, a u Novom Sadu izdaje garsonjeru. Dino Merlin je godinama unazad rentirao diplomatama vilu u Sarajevu. Viki Miljković i njen suprug Dragan Tašković Taške su svojevremenu kupili jednu zgradu u Nemačkoj, renovirali je i posvetili se izdavanju stanova. U Beogradu na vodi njih dvoje su takođe kupili tri stana, u jednom žive, a dva izdaju.

Marija i Marko Bulat / Foto ATA Images

Marija i Marko Bulat

Miloš Bojanić je prvo oglasio na prodaju vilu na obroncima Fruške gore, ali je, ipak, odlučio da ne žuri, pa je trenutno izdaje. Folker je još osamdesetih sagradio kuću u Baošićima koja je pretvorena u mini-hotel. Poznato je koliko Boku Kotorsku voli Emir Kusturica, koji je odavno odabrao Herceg Novi za ovu vrstu biznisa. Nedaleko od njegove vile su apartmani koje je izdavao Mateja Kežman. Posle razvoda, međutim, oni su pripali njegovoj bivšoj supruzi Emiliji, a nekadašnji napadač Partizana sad izdaje apartmane na Kopaoniku, gde i živi sa porodicom. Kad smo već u crno-belom taboru, Savo Milošević i Dragan Ćirić su krajem 2010. upravo na ovoj planini otvorili hotel "Srebrna lisica". Košarkaš Miloš Teodosić je u decembru 2019. otvorio hotel "Crni vrh" na Divčibarama.

Izgradnjom i prodajom stanova se, između ostalih, pored muzike bavi i Aca Regina. U isti biznis su se svojevremeno upustili i proslavljeni košarkaši Vlade Divac i Aleksandar Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a