SELFIJI, VOĆE I BESKRAJNE PRIČE: Kako su se glumci i filmadžije zabavljali iza kulisa 49. "Sofesta" u Sopotu

M. Ć.

20. 07. 2021. u 09:28

FILMSKI festival "Sofest", koji je u Sopotu, po 49. put, održan od 11. do 17. jula, pored zvaničnog programa, doneo je, već po tradiciji, mnogo toga zanimljivog i iza kulisa.

СЕЛФИЈИ, ВОЋЕ И БЕСКРАЈНЕ ПРИЧЕ: Како су се глумци и филмаџије забављали иза кулиса 49. Софеста у Сопоту

Foto V. Danilov

Druženje glumaca i ostalih članova filmskih ekipa, osmesi, selfiji - sve to je doprinelo da ovogodišnje izdanje festivala bude za dugo sećanje.

kolege Nebojša Ilić i Gordan Kičić, Foto V. Danilov

Rediteljka Ana Marija Rosi družila se sa svojim "klasićem" s fakulteta, glumcem Andrejem Šepetkovskim koji je kupio plac u Sopotu i uskoro će se tamo nastaniti, jer je izgradnja kuće u završnoj fazi.

Vesna Trivalić, Foto V. Danilov

O preseljenju u Sopot razmišlja i gošća festivala, pevačica Mari Mari, pa nema sumnje da je i o tome pričala sa predsednikom opštine, ujedno i predsednikom festivalskog odbora, Živoradom Milosavljevićem.

Supružnici Jelena Mitrović i Srdan Golubović, Foto V. Danilov

Na "Sofestu" je uživala, između ostalih, i Vesna Trivalić, koja je, noseći masku, pokazala da poštuje propisane epidemiološke mere. Veliku je pažnju, kao i uvek i svugde gde se pojavi, privukla Mira Banjac. Divi našeg glumišta je, na početku festivala, dodeljena nagrada "Statueta slobode", za doprinos filmskoj umetnosti, a priređena je i izložba "Lica Mire Banjac".

Voće Mihaela Stamenković i Natalija Avramović, Foto V. Danilov

U trenucima predaha, legendarna umetnica je sagovornika našla u Radoslavu Zelenoviću, dugogodišnjem direktoru Jugoslovenske kinoteke. Otvaranje festivala je snimajući poželeo da ovekoveči Darko Markov, glumac i pisac, autor "Sumraka u bečkom haustoru".

Osmeh Nataša Ninković, Ana Marija Rosi i Nebojša Milovanović, Foto V. Danilov

Osmehe nisu skrivali Nebojša Ilić, Gordan Kičić koji je dobio nagradu publike za ulogu u filmu "Realna priča", Nataša Ninković, Nebojša Milovanović, kao ni njihova koleginica Iva Milanović. Simpatično je, i potpuno prikladno za vruće letnje večeri, hranila voćem Filipa Hajdukovića, s kojim je zajedno glumila u filmu "Živ čovek". "Sofest" su svojim prisustvom, između ostalih, uveličali i reditelj Srdan Golubović i njegova supruga, producentkinja Jelena Mitrović. Za selfi je bio raspoložen tandem filma "Ekipa", Rade Ćosić i Dunja Stanković.

Fontana Mladen Sovilj  i Mira Janjetović, Foto V. Danilov

Spas od vrućine Mladen Sović i Mira Janjetović (film "Asimetrija") potražili su uz nesvakidašnju fontanu, na čijim perajima su potpisi glumaca.

Grožđe Filip Hajduković i Iva Milanović , Foto V. Danilov

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna