TREĆE NOĆI NA TVRĐAVI 48.000 LJUDI: Nina Kravic, ipak, došla na Petrovaradin - Satori sve iznenadio sa "Đelem, Đelem"

S. BAJIĆ

12. 07. 2021. u 07:30

KROZ festivalske kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi je u noći između subote i nedelje prošlo čak 48.000 posetilaca koji su, kako organizatori "Egzita" naglašavaju, svedočili neverovatnim nastupima od kojih će neki biti velikim slovima upisani u istoriju festivala.

ТРЕЋЕ НОЋИ НА ТВРЂАВИ 48.000 ЉУДИ: Нина Кравиц, ипак, дошла на Петроварадин - Сатори све изненадио са Ђелем, Ђелем

Foto M. Ristić

Pomalo razočaravajući izostanak Borisa Brejče, "Hot sajnsa 82" i Hani Dižon na "dens areni" nadomestila je fenomenalna Nina Kravic, koja je nekoliko dana pred početak "Egzita" otkazala nastup zbog zdravstvenih razloga.

- Nina Kravic se u međuvremenu oporavila, hitno je doletela iz Moskve i isporučila set epskih razmera o kojem će se još dugo pričati - potvrđuju organizatori i naglašavaju da je univerzum, ipak, pokazao izvrstan "plan b", pošto su tri glavne zvezde najvećeg plesališta na Balkanu otkazale dolazak, takođe iz zdravstvenih razloga.

Amira Medunjanin i Satori, Foto V. Veličković

Tako je "tehno titan", prelepa Ruskinja, upriličila razmenu energije sa publikom kao na najvećim rok koncertima, a publika ju je, uz neprestano skandiranje, čak tri puta vraćala na bis, pa su organizatori, hteli - ne hteli, bili primorani da malo produže satnicu tehno dive. Takođe, ekskluzivni "bektubek" set isporučili su Adijel i Fransoa, kao i domaće snage, "Riblok" i "Spejs moušn".

 Asaf Avidan, Foto N. Karlić

"Žilu kucavicu" festivala obeležili su nastupi čak četiri superstara. Publiku je najpre celovečernjim koncertom očarao harizmatični Asaf Avidan, izraelski kantautor sa pomalo setnim i romantičnim, laganijim zvukom, da bi je do ranih jutarnjih sati posle svitanja, u potpunosti razigrali hitmejker Robin Šulc, legendarni Pol van Dajk i multitalentovani Satori, u čijem nastupu se kao gošća pojavila i Amira Medunjanin.

Robin Šulc, Foto Tanjug

Satori je na "mejnu", prikazujući svu raskoš svog talenta u fantastičnom nastupu, predstavio i muziku sa albuma snimanog u Srbiji sa Goranom Bregovićem, emitujući snažnu energiju. Svetska premijera i najupečatljiviji deo koncerta bilo je izvođenje pesme "Đelem, đelem" u kojem je semplovan vokal sa jednog od poslednjih snimaka velike Esme Redžepove, za koji je Satori dobio prava od njenog sina. Sva bol Balkana koju je velika umetnica predstavljala u svojim pesmama kao da je u Satorijevoj interpretaciji pokušala da pronađe put do isceljenja.

"Obojeni program", Foto N. Karlić

"SAMBANSA" KARNEVAL

PETROVARADINSKOM tvrđavom svake večeri festivala špartaju i na već usijanu atmosferu dolivaju ulje, novosadski ansambl "Sambansa", opremljeni raznoraznim udaraljkama, perkusijama, bubnjevima i tarabukama, koji drže ritam sambe i salse, kao u Riju na Marakani, i publiku podstiču na brazilski, karnevalski ples.

Foto Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)