U KAMPU KAO U RAJU: Organizatori festivala "Egzit" očekuju 40.000 posetilaca svake večeri (FOTO)

S. BAJIĆ

08. 07. 2021. u 22:37

FESTIVALSKA atmosfera na novosadskim ulicama, a posebno u kampu na najlepšoj dunavskoj plaži Štrand, koji je prve posetioce primio u sredu, a u četvrtak ujutru popunio kapacitet, potvrda je da počinje najbolji muzički festival u Evropi "Egzit".

У КАМПУ КАО У РАЈУ: Организатори фестивала Егзит очекују 40.000 посетилаца сваке вечери (ФОТО)

Foto Nenad Karlić

U jubilarnom, 20. izdanju, organizatori očekuju oko 40.000 posetilaca svake večeri, s obzirom na to da četvorodnevnih ulaznica više nema u prodaji, a smeštajni kapaciteti u Novom Sadu su dupke puni. Osim turista iz regiona, pristigli su i gosti iz SAD, Nemačke, Belgije, Francuske, Španije, Italije, Turske, Izraela...

- Došao sam pre dva dana, smestio se u hotel sa tri zvezdice, ali kada sam čuo da će ipak biti organizovan smeštaj u kampu na Dunavu, otkazao sam luksuz i iznajmio šator - rekao nam je u četvrtak Ozgur Ugorđan iz Turske, koji je iz Istanbula doputovao avionom na "Egzit". - Bio sam dva puta na Petrovaradinskoj tvrđavi, volim taj ambijent, mnoštvo bina, može mnogo toga dobrog da se čuje i vidi. Dens arena i mejn stejdž su mi omiljene bine, jer tamo nastupaju moji favoriti. Jednako je dobro i u kampu, gde ima mnogo društva i non-stop pravimo neke doživljaje.

Anuk Kurtoa iz Belgije je sa društvom doputovao u Novi Sad a, kako kaže, prethodno su se dobro informisali o epidemiološkoj situaciji:

- Sve smo videli na društvenim mrežama, pročitali na "Egzitovom" sajtu kakva je procedura i smatram da smo bezbedni po pitanju korone. Na ulasku u Srbiju i prilikom podizanja festivalskih narukvica, pokazali smo sertifikate koji potvrđuju da nismo zaraženi. Prvi put smo u Srbiji i došli smo da se dobro zabavimo. Još nismo stigli da vidimo grad, ali smo čuli da ima sjajnih restorana.

Katja, Ivan i Jukir su doputovali dan ranije iz Bugarske i vreme do starta festivala provodili su na plaži.

- Došlo nas je više, neki su u hostelima, koji koštaju 20 evra dnevno, a neki u kampu - priča nam Katja. - Na plaži je fenomenalno, ima mnogo Srba. Jedva čekamo da krenemo na Petrovaradinsku tvrđavu o kojoj smo gledali i čitali na internetu.

- Došli smo nas četvorica prijatelja - kazao nam je Oskar. - Ferije počinjemo u Novom Sadu. Ovde je veoma lepo i verovatno ćemo ostati još koji dan posle festivala. Nameravamo da odemo do Budimpešte, a u povratku obavezno u Beograd i još neki od srpskih gradova, poput Niša.

NA KORONU NEGATIVNO 4.120 POSETILACA

SVIH 4.120 posetilaca festivala "Egzit", koji su testirani prvog dana, negativni su na virus korona, saopštili su organizatori. U skladu sa bezbednosnim protokolima, ulaz na tvrđavu je ograničen na one koji ili poseduju digitalni zeleni sertifikat (vakcinisani su ili su preležali kovid 19), ili na one koji imaju negativan brzi antigenski test, ili PCR test. Ko ne poseduje sertifikat, može besplatno da se testira na Novosadskom sajmu, gde se nalazi i zamensko mesto za festivalske narukvice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!